Nya uppgifter om en kraftfullare Nintendo Switch har åter dykt upp. Denna gång sägs företaget planera en maskin som är kapabel att konkurrera med Xbox och Playstation (One och 4 får vi anta) i fråga om upplösning på teven.

Den ska kunna mata ut 4K-upplöst bildmaterial i dockat läge och ha en OLED-touchskärm på 7 tum från Samsung, vilket är större än den 6,2 tum stora LCD-skärm dagens standard-Switch har. Switch Lites skärm är på 5,5 tum. Detta uppger anonyma källor för Bloomberg (eventuellt bakom betalvägg).

Nintendo planerar att lansera maskinen innan jul, uppger källorna. Samsung ska förbereda för att släppa de 720p-upplösta touchskärmarna i sommar, i en takt på 1 miljon skärmar i månaden. Det skulle ge Nintendo möjlighet att fylla lagren med "Switch 4K"-konsoler till julhandeln.

Uppgifterna är helt obekräftade, och ska tills vidare ses som ett rykte. Varken Nintendo eller Samsung har kommenterat dem. Det har ryktats om en kraftigare Switch under lång tid (här, här, här), men inget har realiserats än.

Switch fyllde fyra år i går, och det har släppts tre modeller av maskinen: den ursprungliga, en uppdaterad (men i stort sett identisk) variant två år senare, och den billigare Switch Lite som bara kan köras bärbart. Konsolerna är oerhört populära – över 80 miljoner har sålts så här långt. Trots att Nintendo själva inte har några riktigt stora spel på gång i närtid.