När #Fable III tillkännagavs i slutet av augusti förra året var detaljerna sparsmakade, förutom att fokus ligger på ett nytt ledarsystem och att tunga beslut skulle vara en del av upplevelsen. Efter att Peter Molyneux äntrat scenen på #Microsofts X10-evenemang var det dock en annan nyhet som skapat rubriker. Spelet saknar gränssnitt, både hälso- och erfarenhetspoängsmätare har rationaliserats bort. Det kändes så 90-tal, som Molyneux själv uttryckte det.

Istället mäts dina framgångar i hur många fans du har (lite som dagens Facebook-hysteri alltså) och din karaktärsnivå visas istället genom utrustningen du bär. Det är fortfarande ett rollspel, försäkrar han, men det var många som inte förstod upplägget med mätarna och därför behövdes en förändring. Istället för att vi babblar på låter vi den (ö)kända designern och hans medarbetare presentera spelet genom ett närmare sex minuter långt besök på deras kontor.

[video=4462]
Så sent som förra lördagen tog vi del av information som gör gällande att utvecklingen är inne i sin slutfas men något annat releasedatum än årets fjärde kvartal har fortfarande inte avslöjats. Heller inte om funktionen att fisa flera minuter i sträck finns med i den tredje delen.

Tror detta spel kommer bli den bästa i serien. Fable 2 kom till 360 och då blir möjligheterna större med kraftigare konsol. Nu har dom ändå erfarenhet av den så tror dom lär sej av sina misstag och tar den tid dom behöver. Men kan aldrig bli till 100... 14/02 Gillade båda 1an och 2an, även om jag inte köpte hypen sådär innan. Tror trean kommer bli den bästa delen i serien. Erfarenheten dom fått från 1 och 2 kommer se till att det blir höjdpunkten i serien! 14/02 Det såg faktiskt ut att kunna bli riktigt bra! Älskar för övrigt när Peter Moly...Molu...Mol, äh ska inte ens försöka stava till hans efternamn. Älskar som sagt när han förklarar sina spel för oss, han har en sån skön aura...liksom lever sig in i allt 14/02 Håller med, 2an kändes framförallt seg, styrning och rörelser kändes som att de utfördes i sirap större delen av tiden. Fick klart högre betyg än det förtjänade. Gillade 1an betydligt mer. Hursomhelst, 3an ser klart bättre ut. Med betoning på "SER"...... 14/02 2:an var riktigt tråkigt tyckte jag :/ 1:an var roligare 13/02 Numera har jag också önskemål om att spel inte ska hållas borta från PC-marknaden, men jag förstår att man undviker att göra så på grund av piratkopieringen. 13/02 Hade gärna sett det till PC :( 13/02 Det är lite 90-tal också att en karaktär helt plötsligt får vingar och svärdet beter sig som om det har personlighetsstörningar... 13/02 hej prince of persia.. Ops, det var Fable III ja... 13/02 men varför varför varför bara till dajmX lådan.... PC ffs! 13/02
Skicka en rättelse