Deathloop släpptes för några dagar sedan, och även om det kammat hem väldigt bra betyg (läs FZ:s recension här), tycks många spelare inte vara helt nöjda med det. Åtminstone inte på PC, där Steam-betyget i skrivande stund ligger på "Blandat", med 66 % positiva omdömen.

Ett av klagomålen är prestandan, med rapporter om låg fps trots bra hårdvara, och kanske framförallt mikrohack. Dessa mikrohack tycks vara kopplade till hur musstyrningen är implementerad, eftersom spelet flyter på bra när man använder handkontroll.

I en skämtsam tråd på Reddit säger sig en användare ha hittat anledningen till prestandaproblemen: de snyggaste hamburgare vi någonsin skådat i ett spel. Så lär inte vara fallet, men en community-manager för Deathloop svarade på inlägget och försäkrade att Arkane är medvetna om prestandastrulet. De undersöker aktivt problemet och kommer att uppdatera oss när de har mer information.

Fram tills dess får vi antingen leva med hackandet, sänka grafikinställningarna för att få högre fps och på så sätt lindra problemet eller lira med handkontroll.