Platinumgames har på senare år nått stora framgångar med spel och serier som Bayonetta och Nier: Automata, och sedan 2016 har det skett under Kenichi Satos ledarskap. I ett meddelande på utvecklarens officiella blogg säger han dock nu att han i och med årsskiftet har lämnat positionen som vd. Istället kommer den tidigare vice vd:n Atsushi Inaba att ta över rodret.

Sato skriver att de under 2019 inledde ett samarbete med Tencent och öppnade ett nytt kontor i Tokyo. Därefter har de påbörjat en satsning på självpublicering, vilket han beskriver som en dröm för företaget. Nu är dock Platinumgames redo att gå mot mer innovativa spelformer, vilket utgör ett bra tillfälle att lämna över facklan, säger han. Atsushi Inaba säger i sin tur att han är väldig hedrad över att förlitas med positionen.

För runt en vecka sedan skrev vi om att utvecklarens senaste spel, Babylon's Fall, har gått guld och därmed är redo för sitt släpp den 3 mars. På förhand har dock både fans och de som varit med i de tekniska testerna av spelet varit skeptiska, och många siar att det kan komma att floppa. Å andra sidan är även Bayonetta 3 på väg, som vi har betydligt högre förhoppningar på.