Erik Wolpaw är en manusförfattare i spelindustrin som jobbat på bland annat Psychonauts, Half-Life 2: Episode One/Two, Half-Life: Alyx, Portal och Portal 2. Han är just nu aktuell med Aperture Desk Job, som är det demonstrationsspel som följer med den bärbara spelmaskinen Steam Deck. Det utspelar sig hos samma fiktiva företag som Portal, Aperture Science, och i en intervju säger Wolpaw att han gärna vill fortsätta med Portal-serien.

Hos Kiwi Talkz berättade han i dagarna att han inte vet om det någonsin kommer ett Portal 3, men att han gärna skulle jobba på det. På grund av Valves öppna företagsstruktur hade han dock varit tvungen att locka bort folk från andra projekt, vilket inte är helt enkelt.

Men han tror inte att det är helt uteslutet att få Valve på bättre tankar, och därför uppmanar han alla som gillade Aperture Desk Job eller bara vill se ett Portal 3 att göra sina röster hörda, till exempel genom att skicka e-post till Valve-chefen Gabe Newell, även om det kanske inte kommer att göra någon skillnad.

Han påpekar även att han inte blir yngre och att han snart kommer att vara för gammal för att jobba på ett eventuellt Portal 3.