Den hyllade tv-serien Breaking Bad kunde ha blivit spel i samma stil som GTA, i alla fall om seriens skapare Vince Gilligan lyckats göra verklighet av sina drömmar. Men även om det aldrig blev något GTA-artat så har det gjorts flera andra försök att förvandla serien till spel, berättar han i videon nedan (50.47 minuter in).

Gilligan, som säger att han inte har någon större koll på spel, ska ha lyft idén om ett GTA-influerat Breaking Bad-spel, men att det aldrig blev något. Men det har gjorts flera andra försök och lagts många arbetstimmar på att undersöka saken. Bland annat ska det ha skrivits en handfull storyförslag, och ett av dem var tänkt för ett spel till Playstation VR. Sommmaren 2019 släpptes mobilspelet Breaking Bad: Criminal Elements, men togs bort bara ett drygt år senare.

Breaking Bad handlar om hur den förbisedda och otursförföljda kemiläraren Walter White drabbas av lungcancer, och börjar tillverka metamfetamin för att kunna betala för behandlingen. Men Walter sjunker allt djupare ner i det kriminella träsket ju längre tid som går. Serien gick 2008-2013. År 2015 började spinoff-serien Better Call Saul som handlar om livet för en advokat i serien några år tidigare. Sista delen av Better Call Saul släpps på måndag. Båda serierna finns på Netflix och är synnerligen sevärda.