Age of Wonders 4 utannonserades för ett tag sedan, och många tycks se fram emot att få ytterligare en del i den uppskattade strategiserien. Spelet släpps den 2 maj till Playstation 5, Xbox Series X/S och pc, och nu har utgivaren Paradox gett oss en titt på hur spelet kommer att utökas med mer innehåll efter det.

Spelet kommer att få ett så kallat Expansion Pass, som inkluderar två innehållspaket och två fullfjädrade expansioner. Innehållspaketen heter Dragon Dawn och Primal Fury, och släpps i tredje och fjärde kvartalen 2023. Den första lägger bland annat till en ny drakhärskare, möjligheten att utveckla sitt folk till drakhybrider och nya magiböcker; den andra nytt djurliv och nya resurser i omgivningarna, möjligheten att skapa raser med nya djurformer och en urtidskultur.

Den första expansionen släpps under fjärde kvartalet 2023 och heter Empires and Ashes. Den kretsar kring kampen mot Godir och ska tvinga oss att blanda magi och stål för att skapa förödande stridsmaskiner. Utöver det kommer den även att inkludera en ny kultur, nya magiböcker och nya möjligheter för att bygga sitt imperium.

Den andra expansionen heter Eldritch Realms och släpps andra kvartalet 2024. Precis som namnet antyder handlar den om separata världar, fyllda med otaliga fasor, märkliga monster och nya raser.

Det är oklart vad paketen och expansionerna kommer att kosta separat, men ett Expansion Pass inkluderas i den dyrare premiumversionen av spelet, som kostar 90 €.