Undrens tid är på väg tillbaka i form av Age of Wonders 4, som precis har utannonserats till pc, Xbox Series X/S och Playstation 5. Utannonseringstrailern består mestadels av en enklare animation där vi ser en portal byggas i en skog med döda krigare på marken, varpå en hand sticks ut ur den. Vi får dock även en liten skymt av in-game-material, så det är alltid nåt.

Utvecklingen är det återigen Triumph Studio som står för, som har skapat resten av spelen i serien, och så här beskriver de spelet:

Mäktiga magikerkungar har återvänt till rikena för att regera som gudar bland dödliga. Kom över och bemästra de magiska böckerna för att utveckla ditt folk, och förbered dig på en episk strid som kommer att forma de kommande tidsåldrarna.

Våra anhängare ska vi kunna knåpa ihop själva med hjälp av olika kroppsformer, samhälleliga egenskaper och magiska krafter. Vi ska kunna skapa allt från en klan med kannibaliska halvlingar till mystiska månalver, men man kan även välja att återskapa valfri fantasy-stereotyp.

Även världarna vi spelar i ska vara allsidiga, varierade och anpassningsbara – vågar man hoppas på att kart-editorn från trean gör comeback? De pratar även om ett nytt eventsystem som ska möjliggöra: "förvånansvärda nivåer av berättande för ett 4X-spel. Se dina beslut forma världen omkring dig, från växande städer och strövande arméer till världsförvridande magiska effekter."

Age of Wonders 4 ska släppas den 2 maj till pc, Xbox Series X/S och Playstation 5. Spana in den officiella webbplatsen för lite mer info.