Är man som pc-spelare redigt sugen på att spela den färdiga versionen av Baldur's Gate 3 så kommer spelet glädjande nog att släppas nästan en månad tidigare – den 3 augusti istället för den 31 augusti (för att inte krocka med Starfield?). Playstation 5-spelare har dock inte lika tur, eftersom de istället får vänta till 6 september, så att teamet hinner säkerställa att det rullar på i 60 fps.

Xbox-spelarna blir förhoppningsvis inte heller utan, och även om Larian inte verkar ha några problem med Xbox Series X, tycks det inte vara det lättaste att få spelet att fungera bra på Series S, framför allt vad gäller multiplayer och spelande på delad skärm. De kämpar dock vidare och kommer att släppa spelet på Xbox när det är redo.

Vidare har innehållet i spelet utökats för att bland annat höja nivåtaket från tio till tolv, samtidigt som vi får ytterligare två raser att spela som: dragonborn och half-orc, vilket innebär att det vid släppet kommer att finnas 11 raser och 31 underraser. Vill man ha lite kortare till marken är duergar dessutom en ny underras till dvärgarna.

Sett till karaktärsklasser så kommer det att finnas 12 klasser och 46 underklasser, inklusive den nya klassen monk. Den är en blandning mellan fighter och rogue, och använder ki-energi för att dra till sig, trycka iväg och använda närstridsattacker.

Mer information om detta och mycket annat (såsom de över 600 magier spelaren kan använda i 1.0-versionen) hittar ni här.