För ett par veckor sedan stod det klart att Charles Martinet inte längre kommer göra Marios röst. En epok går i graven. Istället kommer Martinet kliva in i en roll som Mario-ambassadör. Vad det innebär? Vem vet!? Inte Charles Martinet i alla fall. Under en Q&A på Galaxycon i Austin sa han:

Jag är nu, som ni kanske sett i nyhetssvepen, en Mario-ambassadör. Jag vet ännu inte vad det är. Jag är inte pensionerad, så att säga. Jag vet inte hur... men jag är en ambassadör. Och när vi kliver mot framtiden kommer jag, tillsammans med alla andra, lära mig vad det är.

Tills vidare hälsar Martinet att han kommer "ambassadörera, som alltid". Han kommer fortsätta företräda både Nintendo och Mario, men vad den officiella rollen innebär återstår alltså att se.

Charles Martinet har gjort Marios röst ända sedan mitten av 90-talet, och hans första stora Mario-spel blev Super Mario 64 – där han även spelade Bowser! Vi har därefter hört honom i mer eller mindre moderna klassiker som Super Mario Galaxy, Paper Mario, Mario Party och Super Mario Odyssey. Hans sista roll som rörmokaren blev lustigt nog i ett Ubisoft-spel: Mario + Rabbids Sparks of Hope.

Uppdatering: Nintendo släppte nyss en video där Charles Martinet och Shigeru Miyamoto tackar varandra för sina respektive insatser. Martinet verkar också lite mer klar över vad ambassadörskapet innebär: åka runt i världen och träffa fans, typ. Då vet man!