Baldur's Gate 3 är ett sexigt spel. Punkt. Här finns älskog och naket så det sjunger om det, vilket gör det något diskutabelt att ett Xbox-konto bannats för att dela nakna klipp från Baldur's Gate-trean. Kort sagt: Xbox släpper ett spel med mycket naket, men när någon spelade in det (som per default laddas upp på servrar) slår Xbox spelaren på fingrarna och stänger av kontot.

Ett vittnesmål på Reddit skvallrar om tre avstängningar. En kvick trestegsraket med avstängning under fyra dagar, sedan tjugotvå dagar, och till sist ett helt år (!). Detta under loppet av en minut (!!). Användaren Daddy-Vegas skriver att han nu inte kan spela något som kräver uppkoppling – vilket förstås irriterar. Han förklarar (tack, Dualshockers) att klippen mycket riktigt laddades upp automatiskt till en publik server, då detta är default-inställning på Xbox. Klippen ska enligt honom inte ha varit menade att delas publikt.

Men publika blev klippen, och dylika filmer som "naked camp time fun" kan enligt Xbox-regler resultera i restriktioner och avstängningar. Ett år i Daddy-Vegas fall, även om han hoppas att en överklagan ska hjälpa honom att slippa ett så tungt straff.

Han uttrycker kritik då avstängningen kom utan någon som helst förvarning. Daddy-Vegas hade tagit ett kort straff för sitt misstag, men tycker det hela saknar proportioner.