#OnLive, som av vissa har spåtts att bli de fläskiga datorernas död, kommer att lanseras i USA den 17 juni. För att få tillgång till spelen som strömmas till din webbläsare krävs dock en månadsavgift på 15 dollar vilket inte inkluderar några spel, dessa hyr eller köper du istället. I månadsavgiften ingår funktioner som video-chat, vänsystem och tillgång till demos och klipp från när andra spelar.

Konkurrenten Gaikai var snabb med att kontra att de minsann inte kommer att kräva någon månadskostnad för deras motsvarande tjänst. De kommer istället att samarbeta med utgivarna även utanför sitt eget system och erbjuda sömlösa demos som vävs in i till exempel webbutiker.

De flesta grafikkort klarar att visa bilder i 2560x1600. De flesta TV-apparater klarar 1920x1080 och standardskärmen idag (22") klarar 1680x1050. Anledningen till att OnLive använder sig av lägre upplösning (720p) är för att: 1: Det slukar betydligt min... 15/03 Allvarligt... Tror verkligen NÅN på att den här tjänsten kan låta dig maxa ut Crysis och köra fullt fint på en skitdator via en onlinetjänst? Utan lagg och skitdålig upplösning och rutten fps? D-oh! En monitor/TV kan inte visa bättre upplösning än den... 15/03 Skillnaden är enorm mellan CPU och GPU. Att jämföra dessa är hål i huvudet. Grafikkortet drar ett mycket större lass än vad processorn gör. Om spelutvecklarna lärde sig optimera sina produkter så skulle både grafikkort och processorer ha längre levnadst... 15/03 OnFail kommer floppa HÅRT. 15/03 Tänk såhär då... Du kan spela Chrysis på din gamla laptop som möjligtvis klarar 1.6? OnLive är inte ett hot mot din stationära Gaming-PC för 20k, det ger alla med an gammal/billig/bärbar dator möjligheten att spela också, det är allt... ;) 15/03 Fast du kan ju inte jämföra det med tex PS3 som är en media station med bluray osv. 15/03 Det gör jag vist. Men om jag nu inte vill vara guldmedlem så kan jag sluta med det men ändå spela alla mina spel. Själv har jag väldigt svårt för konceptet att man skall pröjsa för att få tillgång till saker man köpt, det känns helt galet. OnLives konku... 15/03 Nej? Live guld kostar däremot, per månad, 3 månader, halvår eller år. Dock så blir den summan drygt 350kr/år vilket inte är direkt jämförbart då du får många andra funktioner också. Dock så vore det inte helt dumt om Onlinve skulle fungera, Steam behöve... 14/03 360'n har månadskostnad den med men den gnäller ingen över. ang kontot så lär man ju ha sina köpta spel kopplat till sitt konto oavsett om man inte betalar på någon månad. går förmodligen inte att spela utan att betala men inte kan man bli av med allt... 14/03 Jag tror inte riktigt ni förstår vilka bandbreddskrav en sådan här tjänst ställer. Det är klart det kostar pengar att strömma material som kräver 1.5-5Mbit/s och att finanisera det med spel funkar inte riktigt det heller. Först och främst ska spelutveck... 14/03
Skicka en rättelse