I senaste Pach-attack-inslaget säger branschanalytikern Michael Pachter att #Sony, trots goda intentioner, gått "rakt in i en tegelvägg" med PSP.

Vad de gjorde med PSP, vilket jag tyckte var briljant vid just den tidpunkten, var att de positionerade den mot en äldre målgrupp. De sa att DS har mängder av tecknade spel, Pokémon och Yoshi, spel som är riktade mot de lite yngre. "Vi kommer ha PSP och vi kommer ha Grand Theft Auto och riktigt coola, unika Monster Hunter och liknande spel, och vi kommer fånga den äldre publiken" - men det funkade inte. Jag tycker att Sony går rakt in i en tegelvägg när de försöker utmana i den sektorn. Trots detta tror jag inte att de tänker ge upp, och jag förutspår att vi kommer få se PSP-4000, 5000 och 6000. Mina förhoppningar är att dessa versioner blir billigare, och jag hoppas att spelen blir billigare för konsumenterna och att de kan vara konkurrenskraftiga. Just nu skulle jag dock säga att det antagligen är deras öde att vara på andra plats efter Nintendo på den rena spelfronten, och på tredje plats [på underhållningsfronten] med Ipod inräknad.

Uttalandet kan ses i kölvattnet av att spelförsäljningen till PSP i det närmaste tokdött de senaste åren, samtidigt som själva hårdvaran fortsätter att sälja. Framförallt i Japan har PSP fått en ordentlig revival, även om mjukvaruförsäljningen är riktigt knaper även där.

Hela inslaget kan ses nedan.

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swfla..." id="gtembed" width="480" height="392"> <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="movie" value="http://www.gametrailers.com/remote_wrap.php?mid=63663"></param><param name="quality" value="high"></param><embed src="http://www.gametrailers.com/remote_wrap.php?mid=63663" swliveconnect="true" name="gtembed" align="middle" allowscriptaccess="sameDomain" allowfullscreen="true" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="480" height="392"></embed></object>Video Games | Pach-Attack! | Episode 108XBox 360 | Playstation 3 | Nintendo Wii

Skicka en rättelse