Sommaren är snart slut och inte ett ord om pc-versionens släpp.

För lite drygt ett år sedan släpptes #Battlefield 1943 till Xbox 360 och Playstation 3 och blev en braksuccé. Pc-spelare lovades att få kriga på Iwo Jima och Wake Island ett par månader senare, i september, men några veckor innan releasen meddelade #Dice att spelet skjutits upp till första kvartalet i år. Mars tog slut och snart även sommaren, utan att vi har fått ett nytt datum att ringa in i kalendern. Vår svenska kontakt på #Electronic Arts kan inte heller delge oss någon ny information om spelet så vi kan bara spekulera.

De första teorierna om att Frostbite-motorn inte var beprövad på datorer är inte längre särskilt aktuella då #Battlefield: Bad Company 2 släpptes för tre månader sedan. De funktioner "som pc-spelare krävde" och som motiverade förseningen enligt Dice borde därmed också vara klara. Det borde heller inte störa försäljningen av krigsbrorsan. Varför är det inte släppt då? En tanke är att de sparar andra världskrigsmiljöerna till en andra expansion till just Bad Company 2, #Battlefield: Vietnam ska ju få den behandlingen i höst. Eller vill de göra det webbaserat som #Battlefield: Heroes? Frågorna blir inte färre ju längre tiden går men köpsuget hos spelarna lär bli det.

Vad vill du göra i ett Battlefield-spel, plocka blommor och njuta av naturen? Bortsett från att plocka upp blommorna så är det fullt möjligt i BC2. Du bestämmer tempot själv, så kom inte och klaga på att det är hektiskt om du är framme vid fronten och... 27/07 äsch. man köper väl inte krigsspel för o gå o lukta på blommorna? Prova Sims om du tycker det går för fort. ^^ 27/07 Skiljer sig väsentligt. Mycket större kartor som tillåter mycket mer flyg osv. Men, den väsentliga skillnaden är spelgången, I BC är det nästan omöjligt att få en liten paus i allt konstant skjutande och det är full-rulle hela tiden, det fick mig att... 27/07 Alltså.. jag kan inte riktigt se skillnaden mellan BF och BC? Hur kan ni dissa BC2 om ni gillade BF2? De är i allt väsentligt exakt lika. Du har dina flygleksaker för de som gillar att campa lite från ovan.. du har dina klasser.. du har dina stridsvagna... 26/07 Word! 26/07 Word! 26/07 Äsch. DICE har sedan fjaskot Bad Company 2 lämnat PC-spelarna ryggen. DICE är dött för oss PC-spelare, bara att inse. 26/07 Ett nytt BF1942 tack. PC exklusivt såklart så att inte konsololoerna fukar upp det. 26/07 Och jag ser att du berikar forumen med dina muntra inlägg som vanligt kebbe. Bad Company 2 har ett gäng lysande kartor som känns helt olika beroende på om du spelar Rush, Conquest eller Squad Deathmatch. Själv tycker jag att Rush is the shit i Bad Compa... 26/07 haha. ja, precis så funkar det i verkligheten. 25/07
Skicka en rättelse