#Nintendo-chefen Satoru Iwata säger att han trodde att konkurrenternas rörelsekontroller skulle utannonserats redan förra året, till Times Online.

För att vara ärlig, så hade jag förväntat mig att de skulle utannonsera de här grejerna föregående år. Så för mig är de senare än väntat. Jag skulle vilja säga till dem: Välkommen till rörelsekontroll-världen!

Iwata säger också att han ännu inte kan bedöma om konkurrenternas rörelsekontroller är ett reellt hot eller ej, eftersom det offentliggjorts varken pris, släppdatum eller spel till tekniken. Dessutom säger han att Nintendo "inte kommer att stå still", medan de skrider till verket.

Vi jobbar alltid på något nytt. Jag ser faktiskt fram emot att delta i den här sortens tävlan, eftersom det ger hela vår industri chansen att utöka antalet spelare.

jag gillar inte den gamla wii kontrollen då en rörelse är samma som en knapp tryckning, iförsig så finns det ett sikte som fungerar som en mus och visst är ju bra men att göra en rörelse och sen händer det i spelet är inte det jag vill ha, motionPlus... 11/06 Ingen som vet att MotionPlus släpps om typ 2 dagar? Jag älskar Wii, när kontrollen fungerar i spelen. Madworld fungerar perfekt, är så mycket mer känsla än att trycka på knappar. Nya boom blox är underbart osv osv, och nu släpps Grand Slam Tennis som... 10/06 Rörelsesensorer som fungerar som de ska vore verkligen läckert, svinga svärd ordentligt, där även hastighet räknas in, istället för att vinkla på handkontrollen med handleden för att kapa någon vid midjan ;x 10/06 Jag håller med er andra om att gamepad fortfarande är det smidigaste sättet att styra de flesta konsolspel. Samtidigt tycker jag att all variation är härlig. Alternativa kontroller passar främst till partyspel och gärna fler sådana. Har tex haft riktigt... 10/06 Eller hur! Madness! 10/06 Hur roligt kan det vara med ett wii haha =) 10/06 Jag har själv ett wii och jag kan säga att jag använder Classic controller mer än wiimoten... Så jäkla irriterande att sitta och vifta som idiot! Tacka vet jag en skön soffa och en gamepad i knävarna... 10/06 Han snackar inte lika mycket skit som resten i alla fall :P 10/06 Ja tack för att vi får komma in i rörelsekontroll världen :D... Wii leker ju med dem! 10/06 Um.... Sonys rörelsekontroll? 10/06
Skicka en rättelse