För några veckor cirkulerade vad som sas vara PR-dokument för #Microsofts presskonferens på E3 och tro det eller ej så stämde de till punkt och pricka. I höst kan vi alltså börja skräddarsy våra avatarer designade av folket på #Rare och klä dem i kläder som finns att köpa på Xbox Live Marketplace. Dessa kommer vi sedan kunna använda oss av i spel på samma vis som Miis används i diverse Wii-titlar.

Avatarerna är dock inte de enda nyheterna då även användargränssnittet kommer få sig en rejäl genomgång som bland annat bjuder på möjligheten att dela filmer och foton med dina vänner. Det tycks alltså som om vi fått svaret på frågan om varför den utlovade våruppdateringen uteblev.

Uppdatering: När nu bilder på detta nya system flyter upp till ytan ser vi hur kraftigt omgjord den tidigare Xbox 360-looken är. Bladsystemet är borta (nästan) och ersatt av något som påminner om "cover flow"-vyn från programmet Itunes.

Den som saknar den gamla vyn kan dock vara lugn. Xbox Guide-systemet, det som visas när du trycker på handkontrollens Xbox-knapp, sägs vara ersatt med ett snabbare system liknande det som fanns i huvudmenyn tidigare. Härifrån ska du kunna komma åt fler funktioner och hoppa direkt in i andra spel och filmer utan att behöva gå tillbaka till konsolens dashboard.

Skicka en rättelse