I en intervju med Tom's Games talar John Carmack om framtiden för #id Software och olika plattformar. Satsningen på konsoler förklarar han med att försäljningssiffrorna för pc helt enkelt inte är vad de en gång var, och lägre än konsolernas.

We still think the PC is a market worth supporting, but we're not making decision around the PC. It's probably more of the junior partner in the cross-platform strategy, although obviously, our day-to-day development is predominately on the PC.

Han stillar dock konsolvägrarnas farhågor genom att säga att det helt enkelt vore fel att inte släppa #Doom 4 till pc; de skulle göra en pc-version även om den vore marginell rent affärsmässigt, "because it's the right thing to do".

Carmack berättar också att han spelar mycket Wii - just nu #Super Paper Mario - med sin son, men att id inte har något som riktigt lämpar sig för plattformen. Vidare får vi veta att han sålde sin sista Ferrari för några år sedan - men nu är en Tesla, den eldrivna sportbilen, på gång.

God idé. xkcd (http://xkcd.com/438/) får slutordet: http://imgs.xkcd.com/comics/internet_argument.png "It's easier to be an asshole to words than to people." 10/08 Avsluta tråden kära spelneerdar.. Detta leder bara till tjafs och taskig stämmning. Fred på den digitala jorden.. Amen 10/08 Detta är tamefan humor på hög nivå! Sicket babbel det ska bli pga av hans "utspel", som egentligen inte sa något nytt alls. Inte heller dissade han PC, utan mer eller mindre skrev i sten att Id alltid kommer släppa sina spel på just den plattformen. Kla... 10/08 Suck... http://www.conthox.se/img/kittens.jpg 10/08 Är du på riktigt? 10/08 Spelet kom ut innan release. Ganska logiskt då att många fans valde att ladda ner det. Sen 700 000 nerladdningar är inte samma sak som 700 000 personer och än mindre 700 000 potentiella köpare. World of Warcraft går att spela nästintill perfekt på pirat... 10/08 Tror vi tänker likadant, bara lite olika vinkel på det. Det enda piraterna dödar är företagen som inte kan anpassa sig, digital darwinism. De företag som kan hänga med i utvecklingen tjänar rätt bra med pengar, testa klicka på länkarna i mitt tidigare... 10/08 Tycker det är mycket skitsnack om att kopieringen gör att de inte vågar släppa spel till pc. Kopieringen är större för att det finns mer programsom folk använder till den,det är ju inte direkt att nån konsoltomte tar ner ett bildredigerings program och... 10/08 LOL, det ni tycker är roligt är jättetråkigt! Tacka vet jag det som jag tycker är kul, det är det enda som är objektivt roligt! Fattar inte att ni kan slösa bort er tid med det där underlägsna dravlet, tyder bara på att ni är fjortisar. 10/08 Det där får du allt vidareutveckla lite! På vilket sätt har han ridit på sina gamla meriter menar du? Och vad har han gjort som är pinsamt? 10/08
Skicka en rättelse