Norrländskt actionäventyr spöar Dead Space 2 och Battlefield i fråga om digital försäljning.

Skellefteå ligger etta på Steams försäljningslista. Eller rättare sagt #Magicka, ett actionäventyr förlagt till fornnordiska dagar som knåpats ihop av den Skellefteåbaserade studion #Arrowhead. Spelet, som knep förstaplatsen i 2008 års upplaga av #Swedish Game Awards, placerar sig därmed före storheter som #Dead Space 2, #Bad Company 2 och #Call of Duty: Black Ops. I spelbutiken Gamersgate återfinns titeln för närvarande på andraplatsen.

Magicka låter upp till fyra spelare slåss tillsammans med målet att bekämpa en ondsint trollkarl. Låter det klychigt? Lugn, allt är sin ordning - spelet driver med genrens väl inarbetade konventioner. Om det passar FZ:s tycke och smak berättar vi i vår recension om ett par dagar. I väntan på den kan du passa på att testa demoversionen som släpptes på Steam i går. Vill du köpa spelet finns det tillgängligt online, exempelvis för 88 kronor via Gamersgate eller 10 euro hos Steam.

DFFQFD - mellanslag? jord, eld, ånga, eld, jord Det några verkar göra fel är att köra på DFQFFD vilket resulterar i jord, ånga, eld, eld, jord. Angående steamspells. De fungerar som vatten utöver att du gör mer skada(motståndarna blir blöta). Lägg till... 28/01 Ännu mindre lärt sig att använda alla kombinationer. Ännu desto mindre använda dem vid rätt tillfällen. För övrigt har jag inte fattat hur man ska göra meteor eller någon användning av "steam spells". Finns ju en hel drös med spells man inte fattar vad... 27/01 Påstår du dig att ha hittat alla spellbooks och alla kombinationer i hela spelet på några timmar? Bullshit. 26/01 Lätt värt 100kr. Kul i några timmar. När man fattat hur alla spells funkar är mitt intresse inte lika stort längre. 26/01 Sjukt bra spel! 26/01 Buggar mycket på min burk men spelet är riktigt kul. Jag tror nog att ragga betatestare med en "robe"tävling inte var det smartaste sättet. 26/01 Testade just demot och tyckte det var riktigt kul faktist! Blir ett garanterat köp för mig! :) 26/01 bra spel, jovisst -.- oj vänta... det är mer buggat nu än vad det var i betan 26/01 Testade demot och det verkar onekligen ganska originellt och underhållande, lätt värt en hunka. Men prova demot först, för det är nog inte för alla. Svengelskan var ju tokrolig den med :D Bollen är i dina händer nu 8) 26/01 SP har mest simpla buggar, inget gamebreaking så att säga. Största är väl att windowed mode kör smidigare än fullscreen MP däremot har svårt att koppla upp, otroligt hög ping, låser sig ibland när man laddar in i spelet, kraschar lite på måfå också. Men... 26/01
Skicka en rättelse