Vikande försäljning kan innebära att branschjätten #Electronic Arts tvingas skära ner i både personalstyrkan och befintliga spelserier. Orsaken är sämre försäljning än väntat för vissa titlar, till exempel #Need for Speed: Undercover, #Mirror's Edge och #Rock Band 2. Intäktskalkylen för årets tredje kvartal har justerats från 2,14 till 2,07 miljarder USA-dollar, säger analytikern Colin Sebastian på Lazard Capital Markets till Gamasutra.

Allt är emellertid inte mörker. Flera titlar säljer riktigt bra, exempelvis #Dead Space, #Fifa 09 och #Valves #Left 4 Dead (EA ger ut dvd-versionen av det sistnämnda). Men Sebastian anar ändå att framtiden är osäker, till exempel för Rock Band-serien och spel avsedda för en bredare publik.

Vi tror att ytterligare besparingsåtgärder och minskningar av franchiser är att vänta. EA kommer fortsätta att titta på kostnadsstrukturer och franchiserna, och det är möjligt att vi kommer tillkännage fler nedskärningar i fråga om personalstyrka och utvecklingsschema (inklusive befintliga franschiser) de kommande kvartalen.

Vilka serier som omfattas av den ekonomiska krisen är oklart. Nämnda Need for Speed: Undercover har generellt mötts av svala betyg (FZ gav blott en tvåa); kanske ligger den anrika bilspelsserien i farozonen? Å andra sidan har den utkommit årligen under lång tid. Klara besked lär komma framöver.

Inte varit något riktigt fan av EA heller.. dom har ju bra titlar men det är allt för mycket skräp som säljs.. och så är det när man är stora. Deras små spelföretag som Dice, Bioware, Mythics etc tycker jag gör ett strålande jobb, dock just själva HQ... 09/12 vi har ju alltid pålitliga 3d realms kvar de verkar vara ekonomiskt oberoende och gör välfungerande spel dock är de lite sega 09/12 Alltid kul när folk förlorar jobbet och de blir mer konkurrens på arbetsmarknaden så folk har mer pengar att köpa spel, nöthuvud. Bra sagt :up: Nästa år släpps ett nytt LoTR-spel som ser ut att kunna va riktigt storslaget http://www.fz.se/spel/the-lord-... 09/12 Men vad är det illa för? Ekonomin och konsumtionssamhället? Och följdfrågan: är Konsumtionsamhället verkligen bra? 09/12 Det medierna rapporterar är ju bara 1/10 av hur illa det är men visst, man kan ju alltid hoppas att det "blåser förbi"... 09/12 Logiken är verkligen enkel. Att göra bra spel är dock skitsvårt. 09/12 Det är faktiskt inte alls så illa som medierna blåser upp det till och som privatpersoner inbillar sig att det är. Månge verkar tro att vi är på väg in i nån sorts dark age med lera hästar och typ bajs på gatorna ? Det är inte alls så illa, att det är... 09/12 Puckat av dom å slänga så mycket pengar i sjön på marknadsföring i tv etc etc på ett sådant skitspel som det nya need for speed. 09/12 Oroa dig inte. Mirror's Edge kommer. Och angaende EA hatet, ptja.. det ar ju "inne" att hata EA utan nagon sarskild anledning, forrutom att de anvander SecuROM, vilket var Sony's pahitt till att borja med. Dubbelmoral stinker, och det finns mangder av... 09/12 Det är inte så att du, som många andra, bara inte hatar EA för att hata? Det är inte fel på EA som gör spelen, det är fel på dom som köper dom :evil: 09/12
Skicka en rättelse