Forza blir mer realistiskt än någonsin tidigare – utvecklarna detaljstuderar banor och däckslitage.

#Forza Motorsport 4 kan bli det mest realistiska bilspelet hittills, att döma av hur hårt utvecklarna #Turn 10 prioriterar just detta i deras kommande bilspel. Bland annat har både banor och däckslitage detaljstuderats för att ge den rätta känslan.

I en MSN-artikel berättar Turn 10 att de satsar stenhårt på en så verklighetstrogen körupplevelse som möjligt. För att säkerställa detta har företaget detaljgranskat varenda bana som finns med i spelet och tagit "flera terabyte med videoklipp och bilder". Även däcken har fått sig en genomkörare tack vare däckföretaget Pirelli som assisterat utvecklarna med hjälp kring att förstå hur däcken påverkas av olika väg- och väderförhållanden.

All denna information har fått Turn 10 att finjustera detaljer i körkänslan för att göra den så träffsäker som möjligt.

Xbox 360-exklusiva Forza 4 saknar fortfarande ett konkret släppdatum. Allt som sagts hittills är hösten 2011.

Inget fel i sig, men det skulle kunna vara myycket bättre, Omgivningarna är dåligt detaljerade och trista, platta liksom. (har ju alldeles säkert med att göra att dom kör stabila 60fps, då får man offra lullull runtom banan, men ser ser trist ut) Samma... 21/02 Kimpur det är inget fel på ljudet och omgivningen, Jag tror på att du är döv och har syn problem. 20/02 Jag menade på att grafiken på omgivningen som ger ett inslag av Super Mario var det enda negativa med spelet.. Detta var innan jag tänkte efter att det faktiskt finns en hel del att förbättra. 20/02 Det som var ett stort minus i Forza 3 är ljudet.. usch och fy vad dåligt! Sen röken när man driftar, ser ju ut som någon bara sitter och röker på i bakluckan.. Ja, just det, fartkänslan också.. aj aj aj så tråkig Sen tycker jag man ska kunna göra mer... 20/02 Jag valde ps3 just för att jag kunde använda min ratt G25 20/02 Tror knappast dom är ute efter full realism. Forza-serien har varit spel, inte simulatorer. Forza 3 kunde varit mer oförlåtande, även man alla hjälpsystem avslagna så är det lättare att köra än i riktiga simulatorer som rFactor och iRacing. När dom prat... 19/02 De behöver införa större startfält (max 8st bilar i ett race är alldeles för lite) och ha betydligt fler riktiga banor för att det ska bli intressant för min del. Jag vill se ett större fokus på just racing-delen av spelet. 19/02 Bara de tagit bort upprepningsmomenten ifrån 3an, har inte orkat köra alla events där ännu...annars ger nya Forza-spel mig ståfräs 19/02 Var inte så jätteimponerad av Forza 3 som alla hyllar till skyarna. Hoppas de gör ett bättre jobb med 4:an! 19/02 Slutat köpa racing spel till xboxe då jag inte kan använda samma ratt som på ps3an och datorn. 19/02
Skicka en rättelse