Chris Taylor fortsätter arbetet med free-to-play-strategispelet.

Chris Taylor och hans #Gas Powered Games har tagit över utvecklingen av #Age of Empires Online från #Robot Entertainment, meddelar Microsoft. Supreme Commander-utvecklaren kommer att färdigställa free-to-play-projektet men inte göra några större förändringar med konceptet.

I en intervju med brittiska PC Gamer förklarar Chris att beslutet även betyder att arbetet med det egna #Kings and Castles skjuts upp på obestämd framtid.

– När jag såg hur Duke Nukem Forever gick till Gearbox insåg jag att ingenting är färdigt förrän det är färdigt, säger Chris.

– Spielberg skulle kunna gå och göra E.T - Del 2 efter 30 år, det är ett dumt exempel, men det visar verkligen att ingenting är över förrän det är över och att vi skulle kunna komma tillbaka till det spelet [Kings and Castles] när som helst i framtiden. Men just nu ser det ut som vi kommer att vara djupt engagerade i Age Online, och det är inte dåligt för någon. Ibland önskar jag att det fanns fler av mig, men det finns det inte. Det här var rätt sak att göra just nu.

#Age of Empires Online släpps som planerat senare i år, exklusivt till PC.

Skicka en rättelse