För att kunna ge och ta order måste du dock vara utrustad med något som både kan spela upp och registrera ljud och för att slippa tejpa familjens kareokemikrofon till bröstet görs det enklast med ett headset. För att försöka dämpa din köpångest när du står vid kanten av den djungel som ljudmarknaden lätt kan liknas vid har vi testat nio stycken headsets från kända märken såsom Logitech, Koss, Plantronics och Creative samt från uppstickarna Zalman och Icemat. Greppa macheten och läs vidare.

Logitech Precision Gaming Headset

Calle: Först ut är tillverkaren Logitech som är mest känd för de populära och oftast välgjorda möss och spelkontroller som bär deras logotyp. Logitech Precision Gaming Headset vilar inte på huvudsvålen utan går bak i nacken och förlitar sig på spänsten i bågen mellan hörlurselementen och på öronens upphängsningsförmåga för att hålla sig kvar, tänk Star Trek. De är helt klart grövre än liknande modeller på marknaden vilket ger gott, redigt intryck. De ser inte ut att kunna gå sönder om man skulle råka tappa dem i golvet under hetsiga spelsessioner. När de väl sitter på är de bekväma trots att ett visst tryck måste användas för att motverka den alltid irriterande tyngdkraften. Detta minimeras dock genom väl tilltagna och vadderade ringar som omger själva ljudelementen. Dessa är även något vinklade, en form som återkommer på flera headsets för att bätre passa öronens form och förhöja komforten.

Mikrofonen sitter på den högra sidan, där även sladden sitter, och den går att rotera cirka 135 grader med start parallellt med nackbågen. Trots att den sitter en bit från munnen är ljudet riktigt bra, över Skype och de spel vi testat hörs inga defekter alls. Ljudet, som transporteras från och till ljudkortet via en tre meter lång sladd med volymkontroll, ligger på samma nivå som hörlurar i samma prisklass. Det enda som egentligen saknas är en kraftfullare bas.

Ungefärligt pris: 545 sek