Tester

Här hittar du våra senaste tester inom spel, hårdvara och tillbehör!

0

Colin McRae Rally 04

Blott tio månader efter att den skotska rallyföraren Colin McRaes virtuella alter ego senast idkade fortkörning i våra datorer är det dags igen - Colin McRae Rally 04 är här. En titt på nyhetslistan väcker intresset, men samtidigt ringer skeptikerns ord i öronen: "Hastverk!". FZ har gasat, sladdat och krockat sig till vetskap om huruvida det rör sig om ett seriöst rallyspel eller blott ett pengahungrande försök att leva vidare på ryktet från fornstora dagar.

0

Far Cry

Tropikskjutaren Far Cry har av många pekats ut som ett av 2004 års mest förväntade titlar. Ändå har titeln inte varit allmänt känd särskilt länge. En titt i FZ:s nyhetsarkiv avslöjar att redaktionen nämner spelet vid namn för första gången 24 mars 2003, alltså på dagen nästan exakt ett år sedan. När den tyska utvecklaren Crytek en tid senare släppte de första officiella filmklippen stod det för många klart att det verkade finnas viss substans i envisa rykten om att tyskarna gjort något alldeles extra. Frågan vän av ordning ställer sig är huruvida Far Cry lever upp till de av många högt uppskruvade förväntningarna?

0

Unreal Tournament 2004

Så var det återigen dags för FZ:s redaktörer att bege sig in det enorma universum som utgörs av Unreal-serien. Föregångaren blev inte alls den hit många hade räknat med och frågan är ju självklar: Håller verkligen UT2004 måttet? För att få reda på svaret har Simon, Robin och Calle offrat både privatliv och sömn för att ge er domen. Resultatet blev en sex sidor lång recension av vad som tycks bli ett av årets riktiga höjdarlir.

0

Logitech Attack 3

I dagens datorsamhälle är målgruppsbredd ett viktigt begrepp. För ett decennium sedan var datoranvändare i allmänhet och gamers i synnerhet en särskild skara människor, inte sällan eldsjälar och något av pionjärer inom sin hobby. Visserligen är inte konceptet med en styrpinne något nytt, men på den tiden handlade det mer om att specialforma spelkontrollen för vad den skulle användas till. Så är inte fallet idag.

0

Armed and Dangerous

Världen står än en gång inför hotet från en despotisk ledares galna hjärna. Uppgiften att avlägsna psykopaten i fråga faller, föga oväntat, på dig och dina vapendragare. Med en tejunkie till robot, en vandrande sanitär olägenhet med övernaturliga krafter och en skotsk vapengalning fyller du bössan med kulor och ger dig ut på bovslakt modell skruvad.

0

Battlefield: Vietnam

Måhända att de tre blankvässade svärden lämnades hemma men hjältedåden uteblev inte när tre av FZ:s musketörer färdades virtuellt till Vietnams gröna djungler. Vem hade väl trott att Calle skulle vara en fena på backflips med bananhelikopter, att Tomas gärna gör ofrivilliga kamikazeanfall och att John har en förkärlek för att flyga in i bropelare? Tre redaktörer, ett nytt multiplayerspel och otaliga frags - här har du det femsidiga resultatet.

0

Zippy Slim Illuminated Keyboard

Lysande! Äntligen ett tangentbord som gör sken av sig! Reaktionerna vid tanken på att recensera ett självlysande tangentbord kom snabbt och genast började funderingar kring hur lystern skulle kunna förändra mitt liv. När tangentbordet kom blev det dock en salig blandning av besvikelse och förtjusning.

0

Gangland

Illusion Softworks gangsterspel Mafia är spelvärldens svar på Gudfadern. Om man tittar lite på ytan får man snabbt en felaktig bild av vad som förmedlas. Jag kommer inte ihåg Mafia för biljakterna och eldstriderna, utan för den fängslande berättelsen som var så lätt att ta till sig. I dagarna släpps Media Mobsters gangsterlir Gangland, som naturligtvis har alla viktiga ingredienser som ett gangsterspel ska ha. Nästan i alla fall…

0

Conan

Berättarrösten är dov. Han talar långsamt och ödesmättat och med uppenbart Bengt Magnusson-komplex.
– Denne mörke gigant var så fantastiskt stark… han var gigantisk. Och fantastisk, sade jag det? Han paddlade dubbelt så snabbt som sina förföljare, trots att han var ensam i kanoten… Legendariskt muskulöst fantastisk.
Är ni med, nu tänker jag tala ännu långsammare!

0

Hyperglide Mouse Skates

Du har precis lagt ut ett par hundringar på en musmatta som sägs ta ditt spelande till nya höjder. Belåten njuter du frukterna av ditt inköp och planerar inga ytterligare utgifter i fråga om datorpekdonets välbefinnande på ett tag. Fel! All lovlig reklamsång om mattan till trots kan glidet förbättras ytterligare - lämpligen med antifriktionstejp. Med ett till stora delar likartat utbud (olika former av glidtejp som skärs ut till lämplig form) väcker Hyperglides färdigekiperade glidpluttar nyfikenhet.