November

Need for Speed: Rivals
Det svenskutvecklade #Need for Speed: Rivals drivs av Frostbite 3-motorn (känd från #Battlefield 4) och tillåter oss att leka tjuv och polis med våra vänner. Känner man sig extra slug ska man kunna använda surfplatta och mobiltelefon för att skaffa taktiska fördelar, till exempel genom att framkalla en polishelikopter. Man kommer kunna pimpa sina vrålåk med diverse färger och dekaler och upplevelsen ska vara sömlös mellan singleplayer och multiplayer.

Otippat nog har väldigt få filmer från Rivals släppts. Här är i alla fall en teaser från i våras.

Watch Dogs
#Ubisoft skäms inte när de beskriver sin nya satsning #Watch Dogs. Enligt utvecklarna blir det en av årets största spelupplevelser. Kanske har de rätt. I en värld där alla är ständigt övervakade och allt går att tillgå digitalt, gäller det att hacka sig fram i en vidsträckt, öppen stad. Av alla trailers att döma ser det ut som en indragande upplevelse. Tack vare ett samarbete med #Sony kommer Watch Dogs också att bli film. Och enligt vår provspelning är det väl värt att hålla ögonen på.

Fram med popcorn och läsk, nu väntar en 14 minuter lång gameplayfilm.

Dead Rising 3
När #Dead Rising 3 släpps exklusivt till Xbox One har formatet inte hittat hit till Sverige. De som väljer att importera maskinen kan dock avnjuta den tredje inkarnationen av #Capcoms Dead Rising precis som de lite lyckligare delarna av världen. Spelet kommer bjuda på zombieapokalyps med storstadskänsla. Det utlovas en enorm, sömlös värld helt utan laddningsskärmar och vi förväntar oss att det tokroliga upplägget med många vapen och galet underhållningsvåld står intakt i förödelsen. Vill man veta hur det ser ut har vi både filmer och bilder på spektaklet.

Är det inte huvudlöst att stjäla en frack så här öppet?

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds
3DS-spelet #The Legend of Zelda: A link between worlds utspelar sig i samma universum som det tokhyllade SNES-spelet A Link to the Past. I det nya spelet kommer vi också få möjlighet att besöka den fruktade mörkervärlden, och vi gör det i silkeslena 60 bildrutor i sekunden. De allra flesta 3DS-spel tuggar på i 30 fps, så det lär bli en märkbar skillnad, och den trimmade bildströmmen ska även påverka maskinens 3D-effekt positivt.

Zelda slår fps-rekord på 3DS.

Knack
#Knack är Mark Cernys skötebarn och det första spelet som utannonserades till Playstation 4. Det släpps samtidigt som konsolen den 29 november och ska bli lite av ett dragplåster, men frågan är hur många konsoler som kommer flyga av butikshyllorna tack vare det gulliga äventyrsspelet? Oavsett så verkar det onekligen ha potential att bli något utöver det vanliga med sin fysikbaserade speldesign där man styr en robot som består av många smådelar och växer under äventyrets gång. För den som vill fördjupa sig ytterligare i Knack kan man se Cerny prata om spelet i detta klipp.

"Knack, knack!" "Vem där?" "Ett debutspel till PS4!"

Killzone: Shadow Fall
Om Knack är ett litet dragplåster så är #Killzone: Shadow Fall ett gigantiskt bandage att vira kring hela nextgen-upplevelsen. Men klarar #Guerrilla av ett leverera? Spelet är onekligen snyggt, men i övrigt har vi inte tappat våra hakor. Finns det tillräckligt med innovation bakom den välputsade fasaden eller blir det en standard-shooter med kontrollmässiga gimmicks? I slutet av november vet vi, då spelet lanseras tillsammans med Playstation 4. Ladda med våra tidiga intryck.

Killzone: Shadow Fall är ett av de spel som ska locka folk att köpa Playstation 4 när den släpps i november.

Call of Duty: Ghosts
#Call of Duty: Ghosts kommer bjuda på fantastiska möjligheter när det släpps - avancerad fisk-AI och böljande pälsfysik på attackhunden! Jo jag skämtar lite, men det får man faktiskt ta när man är ett av de absolut största fenomenen i branschen. Och Call of Duty är förstås störst av en anledning: är man ute efter bombastiska singleplayer-kampanjer och pulshöjande multiplayer-bataljer är det få alternativ som har något att sätta emot. #Infinity Ward har gjort underhållningsvåld till både mainstream och en konstform - snart smäller det. Igen.

Filmen visar hur grafiken förbättrats sedan Modern Warfare 3.

Ryse: Son of Rome
I #Ryse: Son of Rome följer vi Marius Titus, en ung romersk soldat som måste hämnas sin familj som blivit mördad av banditer. Han klättrar på karriärsstegen i den romerska armén och jakten på vedergällning tar honom hela vägen in till hjärtat av Rom. Romarriket hör vanligtvis hemma i strategigenren, och att få besöka det storslaga imperiet i ett actionspel känns uppfriskande. Eller blir det bara en enda stor quick time event-orgie av alltihop? I november kan de med importerad Xbox One-konsol ta reda på den saken.

Crytek visar hur Ryse blir till.

Driveclub
Men man behöver inte importera någon konsol för att kunna sätta sig bakom ratten på #Driveclub. Spelet lanseras samtidigt som Playstation 4 och kommer förhoppningsvis blända oss med kraften från den nya generationen. Racingspel har ju den smickrande förmågan att ofta få agera tekniskt måttstock. Bakom denna körupplevelse står #Evolution Studios som även ligger bakom [/i]Motorstorm[/i]-serien. Spana in en trailer.

Driveclub erbjuder mer städad racing än storasyskonet Motorstorm.

Forza Motorsport 5
Ett nästa generationens racingspel kommer också samtidigt som Xbox One släpps. Det är #Forza Motorsport 5 det handlar om och det kommer använda sig av Microsofts molnteknik. En film om det hittar ni här. Det ska bli spännande att se vilket av de stora racingspelen som går hem bäst i stugorna. Nytt varumärke vs. rutinerat och beprövat - Playstation 4 vs. Xbox One. Klara, färdiga, gå!

Turn 10-bossen Dan Greenwalt berättar om Forza 5 och dess förtjänster.

Super Mario 3D World
Där Mario i 2D förlitar sig allt mer på rutin är det kanske i tre dimensioner som rörmokaren fortfarande daskar till konkurrenterna med den kreativa rävsvansen? #Super Mario 3D World är dock inte någon direkt fortsättning på de kritikerrosade Galaxy-spelen, utan verkar bli mer av ett samarbetsspel som sneglar åt det länge förbisedda västerländska #Super Mario Bros. 2. Med möjlighet att än en gång styra prinsessan, och den nya kattdräkten som låter oss klättra runt i omgivningarna, är det upp till bevis för Mario och gänget när svamprikets invånare än en gång ska stampas ihjäl.

Mario möter granithårt motstånd från Rayman Legends, och det på sin egen hemmaplan Wii U. Upp till bevis!