Oktober

Beyond: Two Souls
Vi inleder oktober månad tillsammans med stjärnorna Willem Dafoe och Ellen Page i #Beyond: Two Souls. #Quantic Dreams berättelse tar oss med på en 15 år lång resa tillsammans med Jodie som besitter övernaturliga krafter. Höga produktionsvärden och fokus på manus som grenar ut sig baserat på spelarens val är att vänta, och efter framgången med #Heavy Rain är förväntningarna förstås skyhöga. Förhoppningsvis blir vi lika berörda nu som då. I väntan på releasedagen kan man poppa popcorn och titta på de många filmerna i vårt arkiv.

Kommer David Cage lyckas skaka om vårt känsloliv än en gång?

Pokémon X/Pokémon Y
När det vankas nytt Pokémon kan man räkna med tjurrusning mot världens alla spelbutiker. #Pokémon X och #Pokémon Y är de första stora Pokémon-spelen som anländer till 3DS. Så nu återstår bara att göra kropparna redo för att samla och träna de slagsmålssugna krabaterna i vad som förhoppningsvis blir en spännande och intressant värld att utforska. Pikachu!

Pokémon X. Nära besläktat med Pokémon Y.

Sonic: Lost World
Varje gång ett nytt Sonic-spel utannonseras brukar det börja med lustfylld pepp - men sluta i tårfylld tragedi. Kan #Sonic: Lost World vända trenden? Det vi sett i trailers verkar lovande, som ett #Super Mario Galaxy på världens sockerchock. Och är det inte precis så ett storslaget äventyr borde kännas tillsammans med den blå igelkotten? Vi är försiktigt optimistiska när den gamla profilen än en gång studsar fram i tre dimensioner. Ett exklusivt samarbete med #Nintendo har mynnat ut i att spelet endast släpps till 3DS och Wii U.

Retro så det räcker, plus co-op.

Tearaway
#Media Molecule är företaget bakom LittleBigPlanet-spelen och #Tearaway är deras första spel utan ikoniska sackboy. Det är exklusivt för Playstation Vita och ska nyttja den bärbara maskinens alla funktioner när man utforskar världen och löser knepiga pussel. Det har inte direkt tippats som spelhöstens hetaste lir på förhand, men kan mycket väl vara en kaxig uppstickare som charmar oss alla när det släpps både fysiskt och digitalt.

Inte en sackboy så långt ögat når.

Batman: Arkham Origins
#Batman: Arkham Origins utecklas av #WB Games Montreal och utspelar sig flera år innan de övriga delarna i serien. Vi kommer möta seriens ikoniska skurkar för första gången och lära känna dem på ett personligt plan. Spelet får också multiplayer som snickras ihop av #Splash Damage, med #Enemy Territory: Quake Wars och #Brink på sitt samvete. Som om inte det vore nog kommer det också en spin-off till 3DS och Playstation Vita. Den heter #Batman: Arkham Origins Blackgate.

Ung, javisst, men redan här med en haka huggen i granit.

Assassin's Creed IV: Black Flag
Assassin's Creed-serien får tillökning varje år och än så länge har det inte haft någon negativ inverkan på spelens kvalitet. I år är det dags att polera träben och bröla sjörövarsånger när #Assassin's Creed IV: Black Flag bjuder på ett böljande pirattema där maffiga sjöstrider och erövring av fort och befästningar är några av nyheterna. Kommer det kännas tillräckligt fräscht för att man ska orka plöja ner ytterligare timmar i det förflutna? Vår gissning är "förmodligen". Ubisoft har varit flitiga på att knåpa ihop trailers och ni ser en hel drös av dem i filmarkivet.

Fem och en halv minuter gameplay, bland annat med maffiga sjöstrider.

Battlefield 4
Storskalig förödelse, kampanj som vi ska bry oss om samt ond bråd död väntar i #Battlefield 4. När #Dice än en gång laddar bössan tar de med sig det en gång förvisade (men aldrig bortglömda) commander-läget, möjlighet att kolla karta, statistik och profiler via mobiler och surfplattor, och 64 spelare samtidigt på pc och nextgen-konsoler. Kommer det lyckas knappa in ytterligare några miljoner spelare mot toppkonkurrenten Call of Duty? Kampen mot #Call of Duty: Ghosts kommer bli stenhård. Läs vår förhandstitt av Battlefield 4.

Battlefield 2-favoriten Commander Mode är tillbaka. Lars Gustavsson på Dice berättar om spelformens förtjänster i BF4.

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD
När #Wind Waker först släpptes till Gamecube satt folk och grät vid sina spelmaskiner. Vad hade #Nintendo gjort med stackars Link? Han såg ut som en infantil seriefigur och världen som ett barnprogram. När den initiala reaktionen lagt sig började folk inse att spelet trots allt inte var så tokigt, och det hela växte med tiden till att bli en modern klassiker. #The Legend of Zelda: The Wind Waker HD är, som namnet antyder, en högupplöst version av Gamecube-spelet. Den tillhandahåller ett ypperligt tillfälle för alla retrofantaster (är Gamecube retro än?) att uppleva äventyret med bättre skärpa. Eller för de oinvigda att helt enkelt ta del av ett riktigt schysst spel.

Sex minuter Zelda: Wind Waker HD.