December

Donkey Kong Country: Tropical Freeze
#Retro Studios får fortsatt förtroende av #Nintendo och återvänder till de ludna apornas värld. #Donkey Kong Country: Tropical Freeze utvecklas till Wii U och handlar om att Donkey Kong Island blivit invaderat av banansugna vikingar (!) som apgänget måste besegra. Vi hoppas på ett skönt plattformslir med precis lagom mängd retroflört. Oh, banana!

Yes, we have no bananas today. Men i december har vi!

Ej utannonserade datum

The Walking Dead: Season Two
#The Walking Dead: A Telltale Games Series var förra årets bästa spel och fick en hel spelvärld att känna stark sympati för den lilla flickan Clementine. Fokuset på människor och relationer snarare än att sätta så många tjusiga headshots som möjligt banade vägen för ett riktigt intressant manus där spelarnas val hade konsekvenser. Den andra säsongen släpps senare i år, och trots att vi inte vet särskilt mycket alls är förväntningarna förstås skyhöga. Kan #Telltale förfina konceptet och leverera ännu ett mästerverk? För att få ett litet smakprov kan man spela #The Walking Dead: 400 days som agerar brygga mellan de två säsongerna. Lås vår recension av den mellanepisoden.

Film från Season Two finns ännu ej, så håll tillgodo med detta klipp från mellansäsongen The Walking Dead: 400 Days.

The Wolf Among Us
Den skickliga skildringen av zombieapokalypsen är dock inte det enda Telltale ägnar sig åt. #The Wolf Among Us är, liksom The Walking Dead-spelet, baserat på en serietidning. Den här gången byter vi ut de odöda och civilisationens undergång mot en värld där sagofigurer lever tillsammans med oss människor. Vi har utöver ett gäng läckra skärmdumpar och en debuttrailer inte fått särskilt mycket mer information, men det ska i alla fall vara snarlikt The Walking Dead i upplägget. Vi kan med andra ord räkna med val av betydelse och en handling att bry sig om.

Så här såg The Wolf Among Us ut i premiärtrailern.

South Park: The Stick of Truth
När utgivaren #THQ gick i graven köpte #Ubisoft rättigheterna till #South Park: The Stick of Truth, men inte verkar vi komma närmare ett releasedatum för det. Det sägs att spelet ska släppas senare i år, men med enbart ett par snabba trailers och en blygsam samling bilder som levnadstecken är vi tveksamma. Skaparna av tv-serien är dock med och utvecklar spelet och Trey Parker säger att de hämtat mycket inspiration från #Earthbound och #Paper Mario. Tillsammans med tv-seriens skruvade humor känns det som receptet för en riktig framgång, när det nu behagar dyka upp.

Ubisoft räddade South Park-liret från THQ-undergången. Men när släpps det?

Wasteland
#Wasteland är ett postapokalyptiskt rollspel från 1988. 25 år senare gör vi oss redo att än en gång besöka den karga världen, detta i #Wasteland 2. Projektet finansierades via Kickstarter, och för de som inte känner till varumärket har det beskrivits som en föregångare till Fallout-serien. Ett taktiskt och turordningsbaserat rollspel med saftig utmaning är att vänta när det nukleära äventyret ser dagens ljus.

Årsgammal film från Wasteland 2. Men med tanke på att inspirationen kommer från 80-talet är det ändå ganska fräscht.