Snart är det dags för ytterligare ett öppet äventyr i #Ubisofts regi, när #Far Cry 4 släpper lös tigrar, elefanter och attackhelikoptrar i Himalaya. Högst upp i hierarkin hittar vi den psykotiska kungen Pagan Min, som av allt att döma verkar vara minst lika brutal som Vaas från föregångaren #Far Cry 3. Förtryck, avrättningar och våld rör inte Min i ryggen. Det verkar rent av som att han njuter av det.

Han är dock långt ifrån den enda spelkaraktären vars hjärnpilot kör på fyllan. Det fullkomligt kryllar av galningar, narcissister och allmänt udda personligheter i spelens vidsträckta världar. För att vänja dig in i det kommande mötet med Pagan Min presenterar FZ därför några av de värsta exemplaren.

Varning: Några av filmerna nedan innehåller spoilers.

Sweet Tooth (Twisted Metal-spelen)

När affärsmannen Calypso anordnar våldsamma turneringar med dödliga fordon är det många galningar som står i rad för att medverka. Tokigast av dem alla är Sweet Tooth – familjefadern som tröttnade på det enkla livet som glassbilsförare och lät sina mörka sidor manifestera sig i en mordisk clown med brinnande huvud. Överst på dödslistan hamnade den egna familjen. Förstås.

[h2]GLaDOS (Portal, Portal 2)[/h2]

Kan en artificiell intelligens vara galen? Frågar man Chell, som överlevt två äventyr i Aperture Sciences tveksamma forskningslokaler, blir svaret förmodligen ett rungande ja. Med dödsfällor, mordförsök och lögner om tårtor i repertoaren är GLaDOS inte någon man vill möta i en mörk gränd. Eller vakna upp till i ett väl upplyst och minimalistiskt inrett rum. Att man med tiden får en större inblick i hennes personlighet är en klen tröst i och med vetskapen att hon mördat ett helt forskarlag.