[h2]Sheogorath (The Elder Scrolls-spelen)[/h2]

Sheogorath är en riktig lustigkurre, men också en mäktig Daedra-prins. Han finner stort nöje i att driva oss vanliga dödliga till vansinne, eller åtminstone få oss att göra korkade saker. Totalt oberäknelig och med förmågan att ständiga bryta sociala normer är han Tamriel och Oblivions största förespråkare för det sinnessjuka tillståndet. Och även upphovsmannen bakom Wabbajack – det ikoniska vapnet som förvandlar motståndaren till en slumpmässig varelse.

[h2]Bowser (väldigt många Mario-spel)[/h2]

Den gamla reptilen har helt klart maniska drag i personligheten. Hur förklarar man annars att han år ut och år in fortsätter att jaga samma tjej? En snubbe som inte förstår innebörden av ett nej, och inte räds att kidnappa sitt kärleksobjekt i ur och skur. När han inte har hjärtan för ögonen plockar han fram knytnävar och eldklot för att sprida skräck i omgivningen.

[h2]Max (Sam & Max-spelen)[/h2]

Våldsam, impulsiv, och skjutglad. Luden, söt och kramgo. Den vita lilla kaninen är en motsägelsefull figur som förmodligen lider av en dödlig cocktail av diagnoser. Som om det inte vore illa nog är han dessutom en beväpnad frilanspolis. Lyckligtvis kan vännen Sam hålla reda på hans märkliga utspel. Oftast.

[h2]Tiny Tina (Borderlands 2 + The Pre-Sequel)[/h2]

Det är något väldigt obehagligt med att titta en kvinna djupt i ögonen samtidigt som hon hotar att äta upp dina barn. Tinas övriga hobbies innefattar att sjunga märkliga sånger och hålla tebjudningar. Men allra mest gillar hon sprängämnen och att få banditer att flyga i luften. Särskilt slavhandlaren Flesh-Stick, som sålde hennes familj till Handsome Jack, får känna den späda tjejens vrede.