[h2]Trevor Philips (Grand Theft Auto V)[/h2]

Man kan visserligen peka på varenda GTA-protagonist och skrika “psykopat!” utan att ha fel, men Trevor spelar i en alldeles egen liga. När han inte knarkar järnet och viftar med könet mördar han folk till höger och vänster utan minsta tillstymmelse till empati. Gärna samtidigt som han skriker för full hals och är allmänt oberäknelig.

[h2]James Lynch (Kane & Lynch, Kane & Lynch 2)[/h2]

Lynch är en av få personer på den här listan som faktiskt har en fastställd diagnos. Schizofren psykopat lyder diagnosen för den dödsdöme mannen som misstänks ha mördat sin fru. Inte någon svärmorsdröm, men en desto dugligare vapendragare att ha vid sin sida när avföringen träffar fläkten. Gillar hagelbrakare och att föra diskussioner med sig själv.

[h2]No-bark Noonan (Fallout: New Vegas)[/h2]

Livet efter apokalypsen är inte lätt. Om du får gift från en gigantisk skorpion inpumpat i skallen kan du rent av sluta som No-bark Noonan. Den gamla foliehatten bor precis utanför staden Novac, där han svamlar om olika konspirationsteorier och fruktar kommunismens intåg. Passar du dig inte hugger han dig med sin trofasta “stickin’ knife”.

[h2]Francis York Morgan (Deadly Premonition)[/h2]

Francis York Morgan är en av de bästa FBI-agenterna som går att få tag på, med säregen fingertoppskänsla när det kommer till profilering av kriminella. Men till och med lagens långa arm kan ha excentriska tendenser. Som att leta efter hemliga meddelanden i morgonkaffet och samtala med en osynlig kamrat. Att hamna på en sådan här lista är därför ganska troligt, inte sant Zach?

---

Det finns förstås många fler exempel på spelvärldens märkliga figurer. Har vi kanske missat din favorit? Berätta gärna vilken spelgalning som ligger dig närmast hjärtat i kommentarerna nedanför. Och läs vår diagnos av Far Cry 4-galningen Pagan Min – recension senare i veckan!