Inlägg av Icerock

Inlägg som Icerock har skrivit i forumet

Kom igen grabbar det är fan Andrew Wilson vi snackar här om, han säger inte detta för att han vill att det ska bli lättare och bättre för spelen eller spelutvcklarna. Visst det finns fördelar med AI men det är inte det han pratar om/menar det kan jag lova er!

Han säger detta för att han vill bli av med människor och slippa betala dem inget annat. Det är en sån människa han är, precis som Bobby Kotick. Dessa människor bryr sig inte ett piss om människorna som jobbar på spelen, bara om spelet tjänar pengar på ett så snabbt sätt som möjligt och detta kommer AI bidra med det är därför han säger det.

Tror ni verkligen att hälften av BG3 hade varit så bra som det var, om AI som gjorde hälften av spelet, tror jag inte. Det var så bra för att det fanns människor som brann för att göra spelet så bra inget annat. Andrew Wilson vill bli av med såna människor för att kunna tjäna mer inget annat för han är en sån människa. Underlätta för sina medarbetare my ass säger jag bara när det gäller den människan.

Han kommer överens så bra med AI för att båda sakerna är själlösa.

Även om det stämmer släpps det i samma skick som battlefront spelet, då kan de lika gärna strunta i släppa spelet.

Hade inte förvånnat mig om moddarna skapar hela GTA6 världen i GTA5 innan rockstar släpper GTA6 officielt

Överträffa Witcher 3, det är stora skor att fylla och kommer vara ett svårt uppdag.

edit:
I mina ögon är det inte storlekten av teamet som gör spelet bättre, det kan vara ibland tvärtom och göra det sämre t.o.m. om de inte är bra sammansvetsade.
Det handlar mer om att ha en klar vision och brinna för att förvärkliga den! utan att tänka på massa andra saker. Med andra ord bry sig om sitt spel och inte bara pengarna.

Och för guds skull gör inte samma misstag som många andra idag släppa spelet och så fixar vi det sen, utan släpp det när det är klart fan!

Varför inte lägga upp det bara på apple arcade istället för att sälja det för dessa löjliga summor....

Skrivet av Aletheides:

Vi konsumenter är redan i skottlinjen av att Microsoft försöker köpa upp stora publishers för att utesluta konkurrenter från marknaden av vad som tidigare var multiplattforms spel. Detta för att kompensera för ett eget misslyckande i att producera egna spel.

Man håller även på att utarma marknaden för spel så att det blir mer av ett MacDonalds utbud än utbud med kvalitet genom sin Gamepass samt xcloud tjänst. Vissa konsumenter som inte vill betala det spel egentligen kostar älskar gamepass för att de "får spel gratis" men de tänker inte på de långsiktiga konsekvenserna utan drivs av självcentrerad kortsiktighet. Kostnader för spelutveckling måste täckas då i stort sett allt är personalkostnader, så tar man inte betalt för spel så måste kostnaderna ner. Det betyder färre jobb inom spelbranschen, sämre tillgänglighet för konsumenter och betydligt färre spel som har den kvalitet vi är van vid idag. Innovation är kostsamt och riskfyllt. Vi kommer således även se färre nya stora IPn och fler stuprör inom de som redan finns. Spel som vi känner det kommer förändras till det sämre. Det är priset vi betalar för "gratis" med zero day releases på prenumerationstjänster.

Det är ett pris i alla fall jag inte ser som värt att betala.

Ne kan hålla med här, men sen gäller denna model på alla dagens företag där kvaliteten inte längre tas in i räkningen utan det ska vara kvantitet istället, gör produkten för en så liten kostnad som möjligt och då måste man kasta bort kvaliteten. Ja man kan väl ha både och men det kostar en hel del mer att producera. Tycker jag sett detta inom allt idag TV, Film, Spel and vanliga industrier. Är väl så när pengar talar inget konstigt.
Kanske därför man hyllar så mycket spel som Elden Ring och BG3 för att de sticker ut med Kvalitet i spetsen och kan tänka mig att stora företag hatar detta.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Tror de flesta företag angående detta, bara skulle säga - "Business as usual".

Ja det är väl det....

Är det bara jag som tycker att Xbox/Microsoft gång på gång försökt begrava kriget mellan dem och Playstation/Sony, men att Sony vill bara forsätta kriget, speciellt med sina exclusives. Känns som vi som är PC spelare ofta hamnar i skottlinjen tackvare detta och måste ofta vänta 5 år (om de alls kommer ut till PC) innan vissa spel kommer ut på PC för att de ska vara exclusives. Hade varit så skönt om dessa företag kunde bara samsas...så vi konsumenterna slutar hamna också i skottlinjen.

Det är svårt att spela såna här spel efter Elden Ring tycker jag eftersom Elden Ring hade en sån jäkla bra gameplay och allt flöt på så bra! Testade demot på detta men kunde inte hitta flytet i gameplayet det var något som saknades helt enkelt svårt att sätta sitt finger på vad! det flöt inte på så som man ville på något sätt, känslan fanns inte där helt enkelt.

Så om jag plockar upp detta så blir det när det blir starkt rabatterat. Svårt att spela detta över BG3 och Starfield, sen har den också konkurrans ifrån Lords of the Fallen också.

DLC absolut, med något nytt området osv....men en riktigt uppföljare till spelet tror jag inte vi ser, med tanke på hur många olika slut det finns basserade på dina val, tror en uppföljare hade haft svårt att täcka alla dessa val. Men man kan alltid hoppas på en BG4 om 20 år eller så lol

Tycker exklusivitet suger oavsätt om det på PC, Xbox eller PS. IMO så borde inte exklusivitet ens finnas utan som konsument ska man ha valet att spela på det man vill och föredrar! Spel finns där för alla ska kunna njuta av dem och inte tvingas välja en eller det andra, så borde det vara tycker jag.

Plus så känns det som det skriker desperation ifrån Epic, de kanske borde sälja mer skins på fortnite till barn!

Jag fattade inte helt, vi som äger redan spelet kommer få detta allt gratis eller bara vissa funktioner i expansionen?

Man vet inte hur många som har köpt o spelar det på GOG platformen heller. Tror om man sätter ihop gog och steam så har det säkert gått om Hogwarts.

Välförtjänt tycker jag! grattis kan man bara säga!

Men att Disco Elysium är så högt är ända sjukt! spelet var bra men inte så bra, att det skulle gå om många av de andra spelen på den där listan

Har redan börjat vallfärda, men tack för att ni frågar lol

Sluta blanda nutidspolitik och agendor i serier/filmer så kommer lösa sig. Folk spelar spel och kollar på film för att man vill komma ifrån nutidens skit. Det finns en anledning varför det kallas för Fantasy!

Borde komma med OLED 1080p 60fps. Känns som det borde vara en standard året är ändå 2023 eller!?

Om Bethesda är så dåliga på at patcha sina spel som vi vet de är, varför inte bara anlita dessa moddare full tid och låta dem sköta patchingen.

Känns som de hela tiden släpper trasiga spel som någon annan måste fixa. De släpper ramen till bilden så får moddare fixa resten av bilden. Känns som det har blivit en standrad för Bethesda. Lättare så för dem, slipper de slösa lika mycket pengar o tid på att fixa allt antar jag.

Många minnen från detta spel! kul att de gör en remake på det! hoppas det är lika bra som man minns och det inte är bara nostalgin som pratar lol

Hoppas de kan göra remake på de gamla Blood spelen!
https://en.wikipedia.org/wiki/Blood_(video_game)

Tänk om det kunde hända att bloodborne fick också en fin remake så här! och släpptes till PC för en gångs skull!