En av de närvarande vid förra veckans The Game Awards var Hideo Kojima, och utöver att ha fått mer scentid än de flesta för att prata om skräckspelet OD, blev spelet även det mest omskrivna från showen. Nu ska vi kasta lite bensin på den brasan genom att ägna oss åt lite spekulationer.

Många uppmärksammade nämligen snabbt att dörren Kojima och Jordan Peele klev ut från på scen var en exakt kopia av den från slutet av P.T.-demon av Silent Hills – Kojimas Silent Hill-spel som lades ner i samband med att han lämnade Konami. Samma dörr kan även ses speglas i ögonen på Sophia Lillis i trailern.

Och referenserna till SH verkar inte sluta där. För under trailern kan bokstäver skymtas i Udo Kiers mun, fast bara om man tittar riktigt noga och helst höjer ljusstyrkan. De är A, T, A, M och I, och Atami råkar vara en stad i Japan vars namn består av tecknen för "tyst" och "kulle", eller "Silent Hill".

Så har Kojima försonats med Konami? Väldigt tveksamt, och mer troligt är att detta blir en egen version av vad han planerade att Silent Hills skulle bli.