Via den officiella #Bethesda-bloggen erkänner utvecklarna att den kommande 1.3-patchen till #Skyrim inte kommer lösa de problem som gjort Playstation 3-versionen ospelbar för många konsumenter. De extrema lagg-problemen som drabbat många som spelat minst 50-60 timmar på PS3-versionen kvarstår.

– Vi har kontaktat ett antal av dessa användare för att samla in sparfiler, så vi kan titta på deras specifika problem. Just nu vet vi att det inte är en sak utan en kombination av flera mindre grejer som vissa drabbas av, och andra inte. Vissa verkar bero på att PS3 autosparar i bakgrunden (det går att stänga av), andra kan vara SPU AI-uppdateringar, och ytterligare andra kan relatera till det dynamiska systemet för minnesallokering. Lösningar för detta finns inte med i den nuvarande 1.3-uppdateringen som just nu testas, men de kommer i framtida uppdateringar, skriver Bethesda.

– Vi förstår hur frustrerande det kan vara när ditt spel har problem, och vi tackar er alla för er fortsatta feedback och tålamod. Ni kan vara säkra på att vi tar er gameplay-upplevelse på allvar och att vi kommer fortsätta jobba med detta tills vi löst det.

Nedan: exempel på hur PS3-versionens slow motion-filter segar ner sig i sirapstjock mjöd med mycken vrede och frustration som resultat.

Spelar du PS3-versionen av Skyrim och hur mår i sådana fall ditt spel? Det suger ju att inte kunna spela ett 5/5-spel, vissa av er går säkert och klämmer på surbär i fickorna just nu.