I tät anslutning till morgonens [n=18608 tillkännagivande] av Xbox 360 Elite har FZ lagt rabarber på de 15 först officiellt släppta bilderna på [[konsol | konsolen]]. Föga överraskande visar materialet i grund och botten en [[Xbox 360]] om än med en matt, svart finish. Frånsett själva huvudenheten syns även några av de svartmålade tillbehör som är tänkta att komplettera det nuvarande hårdvaruutbudet.

Tillverkaren #Microsofts huvudkonkurrent #Sony säger samtidigt i ett utskick att man välkomnar den nya 360:n och passar samtidigt på att lyfta fram [[Playstation 3]] som självklar motståndare. Marknadschef Peter Dille i svensk översättning:

Vi tycker att alla Playstation 3-ägare skall få en "elitistisk" upplevelse och det är därför vi skickar med en intern hårddisk och HDMI-kapacitet med varje PS3:a vi säljer i kombination med 50 GB:s lagringsutrymme på högupplösta blu-ray-skivor. Sony har varit den starkaste förespråkaren av högupplöst grafik i nästa generations spel. Det kräver komponenter för högdefinition - inklusive en HDMI-signal - och mer lagringskapacitet för att kunna skicka ut och förvara allt omfattande och färgstarkt HD-material. Microsofts tillkännagivande idag rättfärdigar inte bara Sonys PS3-strategi utan flyttar oss dessutom närmare en universell standard för hur en högupplöst spelupplevelse gynnar utvecklare och till sist slutanvändaren.

Den närmaste framtiden lär utvisa i vilken utsträckning som Microsofts och Sonys nu gemensamma HD-budskap emellertid når ett större kundurval än de mest tekniskt medvetna och krävande konsumenterna. Det bör emellertid i sammanhanget sägas att Microsoft av allt att döma inte bara tar sikte på Sony utan även på #Apple som förra veckan lanserade mediaservern Apple TV.

Som FZ tidigare [n=17148 kunnat berätta] är Microsoft i full färd med att vid sidan om den [[Xbox Live]]-knutna filmtjänsten Video Marketplace även lansera en så kallad IPTV-lösning med vilken användaren skall kunna se strömmande tv-sändningar via sin Xbox 360. En ny hårddisk med sex gånger större lagringsutrymme utgör onekligen en nyckelkomponent i slaget om framtidens tv-tittare. Räkna alltså med ytterligare utspel från såväl Sony som Microsoft själva framöver.