#S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat-NPC:n

Stalkern har ordet:
Att stalka en stalker! Bara tanken gör mig alldeles stinn av glädje, känner jag när jag vandrar genom de totalförstörda, strålskadade utkanterna av Pripjat. Och just när jag tror att saker och ting inte kan bli bättre så möter jag tre män vid namn Savya Mopper-up, Fedya Quarterback och Grisha Bourgeois! De är stalkers, jag börjar följa efter dem och tänker att det här är början på ett underbart äventyr!

Rapport:
10.15: De tre männen går upp för en backe. Plötsligt börjar kulorna vina kring deras huvuden.
10.20: Jaha? Alla tre blev ihjälskjutna av banditer. Det var det äventyret det. ”Opa!” jublar en bandit när han lootar Fedya Quarterbacks lik.
10.21 – 11.54: Jag yrar omkring lite på jakt efter någon ny stalker att stalka.
11.55: Hittar tre män som sitter och värmer sig runt en lägereld. De är visserligen inte stalkers, utan helt vanliga banditer, men en av dem heter Yuras Con-man, och fler argument än så behöver han inte för att locka in mig i deras gemenskap. Det känns som att det här är början på ett underbart äventyr!
11.56 – 12.19: Jag följer efter Yuras Con-man medan han patrullerar kring det lilla lägret. Plötsligt börjar kulorna vina kring hans huvud.
12.20: Jaha? Yuras Con-man och alla hans kompisar blev ihjälskjutna av stalkers. Vilka på något sätt också lyckades avlida under eldstriden.
12.21 – 12.22: Allt pangande lockade till sig en hord skitfula hundar som nu hoppar på mig från alla håll. Men plötsligt dyker det upp en gestalt och börjar meja ner dem! Min räddare! Jag känner att detta är början på ett underbart äventyr!
12.23: Jaha? Den uppdykande mannen lyckas inte rädda mig eller ens sig själv. Han blir nämligen genast uppkäkad av hundarna. Jag skjuter de sistnämnda och är alldeles ensam igen.
12.24 – 12.46: Plötsligt börjar världen skaka, mullra och skimra i strålskadade regnbågsfärger. Vilket betyder att en så kallad ”emission” håller på att smälla av, och att alla som vill leva måste söka skydd. Jag springer mot det strandsatta fartyget Skadovsk, och det verkar alla andra i området också göra.
12.47 – 13.27: Jag och ett gäng stalkers och banditer sitter och kurar medan världen exploderar där ute. Den siste som vandrar in i båtens trygga famn borde vara den tuffaste av dem alla, tänker jag. Han heter Stepka Tyrant också. Jag kan behöva en tuff man vid namn Stepka Tyrant att stalka om det någonsin ska bli något av det här.
13.28: Stepka Tyrant vandrar ut igen. Precis utanför dörren ligger en avliden stalker. Han hann inte.
13.29 – 13.50: Stepka och hans två kompisar vandrar omkring i ett brunt träsk.

13.51 – 13.55: De ignorerar, med all rätt, en vansinnig monstergris som står och galopperar mot en buske, utan att komma någonstans. Grisen ignorerar dock inte mig, utan börjar istället jaga omkring mig i träsket. När jag har skjutit grisen hör jag ljud och inser att Stepka är i fara!
13.56 – 14.06: Jaha? När jag hittar Stepka är han redan mördad av galna hundar, som nu kastar sig mot mig med sina tänder, vilket resulterar i att jag liksom studsar iväg en bit och flyger rakt in i en stalker, som argt fräser: ”Quit screwing around!” Sedan skjuter han hundarna.
14.07: Mannen som räddat mig heter Arthur Immortal. Det känns förtroendeingivande. Jag bestämmer mig för att stalka honom. Det känns lite som början på ett underbart äventyr!
14.08 – 14.49: Arthur Immortal vandrar omkring i ett brunt träsk.
14.50: En bandit skjuter ihjäl Arthur Immortal.
14.51: Bestämmer mig för att stalka banditen. Jag har känslan av att det här är börj…
14.52: En stalker kommer och skjuter ihjäl banditen.
14.53 – 18.58: Stalkern heter Filya Fang, och jag följer efter honom i det bruna träsket i ett antal timmar. Anledningen till att dessa människor ens är här, i den obeboeliga zonen kring Tjernobyl, är att de tror sig kunna hitta skatter här. De verkar inte så bra på det dock. Det enda de gör är att gå runt i träsk och, om de har extrem tur, överleva i mer än en kvart.
18.59 – 19.05: Filya Fang avslutar den mest lyckade dagen i Stalker-historien genom att gå ombord på båten igen. Där ställer han sig vid ett bord.
19.06 – 23.30: Står vid bordet i fyra timmar.
23.31 – 04.30: Jag går och lägger mig i en rutten madrass och sover fem timmar.
04.30: Filya Fang står fortfarande vid bordet. Jag tror att stalkningen officiellt är över.

Livskvalitet: ?
Det är svårt att med bestämdhet bedöma livskvaliteten på NPC:er som passar på att dö så fort man vänder ryggen till, men vi gissar på att den är rätt låg.