18 november släpptes Wii U lös borta i Nordamerika, och nu rapporterar #Nintendo att de under konsolens första vecka på marknaden lyckades sälja 400 000 maskiner. Detta brädas dock av Wii:s inledande åtta dagar under 2006 som ledde till 600 000 sålda enheter, och det rådde därefter extrem brist på Wii:s, en brist som höll i sig i runt ett kvartal.

Även denna gång uppges den nysläppta konsolen sålt slut i affärerna, men det finns även motargument från mängder av gamers på spelforumet Neogaf som påpekar att det inte verkar vara samma oheliga brist som förr. Även den "grå marknaden" ligger långt under hur det låg till under förra konsolgenerationens släppperiod.

Nintendo uppger att de totalt sålde 1,2 miljoner av Wii, Wii U, DS och 3DS i Nordamerika under nämnda vecka, en synnerligen försäljningskraftig vecka i samband med Thanksgiving. Värt att notera är att hela 300 000 gammel-Wii:s såldes. På fredag släpps Wii U även på våra breddgrader, och självfallet blir det intressant att se hur utfallet då blir.