Avsnitt tre är här och vi snackar om snaskigt spelvåld - hur det påverkar oss, hur utvecklarna tänker och våra egna upplevelser.

Ett av de absolut äldsta knepen i berättarkonsten är att utsätta personer för fara, eller konflikter. Att skapa ett yttre hot och det räcker med att snegla på försäljningsstatisken för att se att även många populära spel har våld som huvudingrediens. I kvällens avsnitt av Fragzone diskuterar vi varför, hur det påverkar oss och möter två utvecklare som har väldigt skilda uppfattningar om våld i spel.

Vad är dina egna erfarenheter och tankar kring spelvåld - har din syn förändrats under åren, njuter du av det stort eller är det något du undviker?

Bra och väldigt omtalat ämne ni hade den här gången! Spelvåld, kortfattat man kan säga, det påverkar på ett eller annat sätt alla människor. Det är bara att de flesta tar den inte ut på "gatorna" eller till biosalongen och börjar döda folk på riktigt.... 14/10 Min personliga åsikt är att spelvåld inte påverkar oss. Självklart finns undantag, som med så mycket annat. Titt som tätt flyttar media fokuset på vem som är skurken/ansvarig för våldet som händer i samhället. Allt från det ni tog upp med videovåldet,... 13/10 Victor är bara för skön och den mest realistiska medmänniskan i programmet, vem har inte utövat Insectamord på myror i sin ungdom. Man lär av sina upplevelser och blir en bättre människa, jag har spelat våldsamma datorspel sedan Wolfenstein 3D och Doom... 13/10 Mycke data.. https://www.youtube.com/embed/2xo8meoJqUA 13/10 Visst har våld i TV-serier/filmer, böcker och spel en avtrubbande effekt, men när jag var liten så var det alltid nyheterna på TV jag blev mest skrämd av... Små barn skall inte spela våldsspel, det är inget som skall tillvänjas i ung ålder. Sen är det... 13/10 Jag är bara trött på intervjuer, videosnuttar, bloggar eller vad för format man väljer att visa något på. Allt för ofta ser man och pratar man om gamla spel, det talas om minne osv. osv... Vet inte hur många som gjort detta men många är det i alla dessa... 12/10 Grymt avsnitt! Thatgamecompany briljerar igen (kom inte ihåg vad hon hette). 12/10 Oh ja, du hade förmodligen försökt koppla det till ett förälder komplex, som med allt annat alá freud :P. äh, spel leder ingenstans diagnosväg, man kan göra vad som helst i ett spel utan påverkan. Är man en psykopat å andra sidan, så kanske man blir sug... 12/10 Så vad ska de förbättra på då? Tror knappast det blir någon förändring om du inte säger vad du vill ha. Är det ballongdjur? Clowner? :o 11/10 Ok mycket har man fått se på nätet men detta var bland det tråkigaste jag sett och hört på mycket länge, tre personer sitter i fåtöljer och pratar massa våldsamma scener enligt dem själva... Hoppas framtida delar blir bättre än detta kakka... Ok vet att... 11/10
Skicka en rättelse