Alla som har semestrat i Spanien, eller med fasa minns TV3:s misstag med svenska röster till The Simpson, har en ganska klar åsikt om dubbning. Det låter tillgjort, samma röster hörs överallt och ibland är översättningarna så usla att resultatet blir skrattretande. Vi gör därför ett eget försök med #Grand Theft Auto V, med Christer som Trevor, Victor som Franklin och undertecknad som Michael.

Samtidigt finns det en marknad, särskilt vad det gäller barnspel, och i kvällens avsnitt diskuterar vi just dubbningar och översättningar. Bra som dåliga. Därefter glider vi osökt in på röstskådespelare, där vi intervjuar de mest kända stämbanden i spelsammanhang - självaste Charles Martinet - som i åratal har gett liv åt Super Mario och en rad andra karaktärer i Svampriket. Dessutom vankas det besök på den svenska dubbningsstudion Cineast för en unik inblick bakom kulisserna.

Josef Fares, framgångsrik regissör och numera hyllad spelmakare, knyter ihop säcken i veckans raljering.

Alternativ 1 (Amazon)

Alternativ 2 (Vimeo)

Fotnot: Youtube stökar, låter oss inte längre ladda upp filmer längre än 15 minuter , men avsnittet dyker upp där så snart det går.