Säga vad man vill om Call of Duty-spelen. De spelas av miljoner och e-sportsscenen är stor, särskilt på andra sidan Atlanten och det var också där det bästa laget skulle koras. Under den sista helgen i mars hölls Call of Duty Championships 2014 i närheten av anrika Staples Center och vinnarna belönades med dryga 2,6 miljoner kronor ur prispotten på imponerande 13 miljoner kronor. Den svenska fanan, som så ofta varit stark i liknande sammanhang, representerades av laget Reign Mix.

Vår reporter Jesper Englin, som du säkert känner igen från webbteveprogrammet Gameplay och Sveroks e-sportssatning, var på plats under hela evenemanget med kameramannen Daniel Undergård som vapendragare. Turneringen inleddes med ett gruppspel där åtta grupper med fyra lag skulle filtrera ut agnarna från vetet. Redan här slutade dock resan för Reign Mix som inte lyckades ta någon seger på de tre matcherna - trots att inget av lagen i deras grupp nådde prispallen. Eller ens en åttonde plats, vilket var gränsen för att få en del av prispotten.

Vi följde dem under hela dagen och det fanns tydliga åsikter om vad som gjorde att de underpresterade.

Om du är nyfiken på att se matcherna från Call of Duty Championship 2014 i efterhand finns alla 126 gruppspelsmatcher att se här. Vill du hoppa över grötandet och gå direkt på konfekten finns slutspelet att kika på här. Om du inte ens kan hålla dig till karamellen har blivit mjuk finns finalen att beskåda direkt här.

Slutresultat

1:a plats / compLexity - 2,6 miljoner kr

2:a / EnVyUs - 1,3 miljoner kr

3:e / OpTic Gaming - 780 000 kr

4:e / Strictly Business - 650 000 kr

5:e / Trident T1dotters - 450 000 kr

6:e / FaZe - 320 000 kr

7:e / Rise Nation - 230 000 kr

8:e / VexX Revenge - 162 000 kr

Fotnot: Vill du se fler e-sportsreportage i antingen video- eller textformat? Kommentera, maila oss eller skicka en snäll lapp med en rocket launcher.