Guild attackerar en begravning

En av de mest tragiska händelserna i World of Warcrafts spelardrivna historia står alliance-guilden Serenity Now för, i en uppvisning som visar just hur grisigt folk kan bete sig i skydd av internets anonymitet.

Kvinnan bakom karaktären Fayejin fick en stroke och dog, varpå hennes horde-guild på den amerikanska pvp-servern Illidan ville hedra hennes minne. De började planera en begravning i spelet och gjorde det fatala misstaget att utannonsera händelsen offentligt. Väl på plats i Winterspring, där Fayejin tyckte om att fiska i det vackra vinterlandskapet, mötte spelare upp i svarta klänningar och kostymer för att minnas sin vän. Men alltihop fick ett blodigt slut när Serenity Now anföll i full styrka och slaktade de flesta av deltagarna.

Man kan förstås påpeka hur naivt det var av arrangörerna att placera begravningen i en zon som tillåter pvp. Men det vi minns efteråt är ändå Serenity Nows svårslagna typ av omogen respektlöshet, som för alltid kommer vara en del av WoW:s mörka historia.