För exakt en vecka sedan släppte Nintendo bomben att de tillsammans med japanska mobilföretaget DeNa ska låta sina klassiska varumärken göra entré på mobilmarknaden. Det hela rör sig inte om enkla portningar utan det här är spel anpassade för de mobila formaten. Nu har #Nintendo publicerat en lång rad med frågor och svar kring företagets nya jaktdomäner.

Det här inte första gången #Nintendo öppenhjärtlig berättar om vad som händer och hänt på företaget, bland annat har de haft ett litet segment som heter Iwata asks där företagets VD Satoru Iwata frågar ut sina anställda om deras karriär och spelen många av oss älskar. Den här gången är det dock på fullaste allvar och detta för att se till att det inte blir några som helst tveksamheter för oss konsumenter. En liten eloge får vi ändå ge dem.

Bland frågorna hittar vi svar rörande hur de tänkt ta sig an så kallade mikrotransaktioner, där konsumenten uppmanas att spendera pengar för att få fördelar i spelet. #Nintendo och Iwata är tydliga med att inte kalla det för free-to-play, utan free-to-start och säger att det inte går att utesluta denna form av spel. De är dock tydliga med att påpeka hur det är viktigt att barnfamiljer och spelare känner sig trygga i det hela och ingen ska känna sig lurade.

Frågestunden rör inte bara mobildelen utan nuddar även vid utannonseringen av den nya konsolen med kodnamnet NX. Föga förvånande förklarar Iwata att detta gjordes för att visa hur #Nintendo fortfarande menar allvar med dedikerade konsoler. Är du det minsta intresserad av vad allt detta innebär bör du ta dig tiden att läsa igenom alla frågor och svar.