"Spelbranschen behöver lite mer kaos" och vi är beredda att hålla med.

Josef Fares svängde av från karriären som filmregissör och släppte år 2013 det hyllade spelet Brothers: A Tale of Two Sons. När vi träffade honom första gången, dagen efter en blöt kväll på Guldbaggegalan, kändes det som om han hade ena foten i filmbranschen och den andra i spelditot. Idag ser han sig själv främst som en spelskapare, aktuell med förra årets E3-överraskning A Way Out.

Vi träffade honom förra veckan för att prata om spelet, hur succén med Brothers bäddade för större möjligheter nu och hur spelbranschen behöver lite mer kaos. Vi kunde såklart heller inte undvika att prata om hans utgivare EA och hur han skapade rubriker genom att peka finger åt Oscars-galan.

Under träffen fick vi också spela utvalda delar av A Way Out tillsammans med Fares men istället för att vi ska skriva en lång text upp upplevelsen är du välkommen att ställa frågor kring spelet. Så besvarar vi dem så gott vi kan.

narcissism är nästan alltid underhållande 15/03 @caene: Tittade på en mobil och det fungerade helt problemfritt. Edit: Ser att jag är väldigt sent ute :) OT: Bra intervju! 15/03 @uberpwnage2.0: Ja, moddare och hobbyutvecklare jobbar sällan/aldrig mot klockan på samma sätt som en kommersiell spelstudio gör. 15/03 Precis. Det går som inte att jämföra med moddare som gör det på egen tid, kanske då också mycket tid i vissa fall, där också större projekt tar lång tid att slutföra. 15/03 Jag håller inte med. Utvecklingsbudget och deadlines är två jättefaktorer i vilket projekt som helst, inte minst inom spelutveckling. Hur mycket pengar man har att tillgå kommer styra hur många (och hur skickliga) utvecklare man kan anställa. Fasta tids... 15/03 Jag förstår vad du menar, helt klart, men jag köper inte "låg budget" eller "att det tar lång tid att utveckla" längre, speciellt när jag vet att folk som moddar eller som gör egna små spel på en eller två man gör snyggare animationer och modeller, det... 15/03 Är inte den "feta baktanken" väldigt uppenbar? Marknadsföring för EA och goodwill från nya utvecklare (och spelare) som troligen/förhoppningsvis kommer fortsätta samarbetet med dem för framtida projekt. 15/03 @gh0glund: Ja jag sett den men som sagt. Har foliehatten på ett tag till, jag iaf 15/03 Han gav EA rejält med ris för lootlådor och dylikt när vi var där, trots att de hade representanter i rummet samtidigt. Det dyker upp i intervjun. 15/03 Han var väldigt tydlig med att Hazelight är en väldigt ny och väldigt liten studio. Några av utvecklarna var ensamma på sina poster (ljussättning, animation etc.) och om jag inte minns fel sa Josef att många var praktikanter. En av scenerna vi fick se... 15/03
Skicka en rättelse