"Spelbranschen behöver lite mer kaos" och vi är beredda att hålla med.

Josef Fares svängde av från karriären som filmregissör och släppte år 2013 det hyllade spelet Brothers: A Tale of Two Sons. När vi träffade honom första gången, dagen efter en blöt kväll på Guldbaggegalan, kändes det som om han hade ena foten i filmbranschen och den andra i spelditot. Idag ser han sig själv främst som en spelskapare, aktuell med förra årets E3-överraskning A Way Out.

Vi träffade honom förra veckan för att prata om spelet, hur succén med Brothers bäddade för större möjligheter nu och hur spelbranschen behöver lite mer kaos. Vi kunde såklart heller inte undvika att prata om hans utgivare EA och hur han skapade rubriker genom att peka finger åt Oscars-galan.

Under träffen fick vi också spela utvalda delar av A Way Out tillsammans med Fares men istället för att vi ska skriva en lång text upp upplevelsen är du välkommen att ställa frågor kring spelet. Så besvarar vi dem så gott vi kan.

Nice! Tack för infon. Sådant är roligt att veta. Häftigt när en produkt blir uppskattad och kommer från några enskilda som fått jobba hårt och brett. idag 17:15 Kan svara på en av dina frågor! Enligt Fares var en betydande del av utvecklarna praktikanter på Hazelight och många var ensamma på sina poster. Angående hur projektet startades: Jag vet inte säkert och det kom aldrig upp i samtalet. Däremot möjliggjord... idag 13:58 @Govein: Kul att du gillar och är nog helt enig om anvsvarsfördelningen =) idag 13:50 @Carl Johansson-Sundelius: Jag uppskattde denna intervju oerhört mycket. Det får ju vara 50/50 mellan dig och Fares dock för han verkar vara oerhört tacksam att intervjua. Ser gärna mer av denna stil. Är intressant att lyssna på spelutvecklare på detta... idag 13:49 Enkelt, vi hade redan fått en massa trafik på originalklippet och Youtube har ingen funktion för att byta källfil. Vi länkade till den från origanalklippet och klistrade in den i tråden. Till slut? Fixen var publicerad 09:49 dagen efter. idag 13:42 https://i.imgur.com/bMB1gtL.png ljudet är ju obalanserat, men är ju inte hela världen. går helt klart att lyssna på. kul intervju! edit: jaha, ni fixade det till slut. missade det. idag 13:29 Varför inte ha den med fixat ljud i artikeln? idag 13:16 narcissism är nästan alltid underhållande 15/03 @caene: Tittade på en mobil och det fungerade helt problemfritt. Edit: Ser att jag är väldigt sent ute :) OT: Bra intervju! 15/03 @uberpwnage2.0: Ja, moddare och hobbyutvecklare jobbar sällan/aldrig mot klockan på samma sätt som en kommersiell spelstudio gör. 15/03
Skicka en rättelse