Ni har röstat fram bästa och sämsta digitala pc-spelsbutikerna.

När vi i går gick igenom och betygsatte åtta digitala pc-spelsbutiker bad vi samtidigt er läsare att rösta på var och en av dem. Staplarna visar att ni i stora drag höll med (även om några saker stack ut – ni var lite mer positiva till Epic och mindre till Uplay).

Nu har vi (läs: @Edin) räknat ut snittbetygen för varje butik, och därmed ser vi tydligt hur populära de är bland er besökare. Kul läsning för Gaben och Tim, mindre så för Bethesda och Microsoft.

Så här röstade ni:

Det går fortfarande att rösta i artikeln, men resultatet syns förstås inte här.

Skicka en rättelse
Hade inte provat gog sedan release, eller kanske beta. Men måste säga att med "stäng klienten när man stänger spelet" funktionen på så är den ju fanimej riktigt fin. Man lär så länge man lever! 03/05 Beror på hur/när (hur ofta) de gör omväxlingen. Första skillnaden är ju att det är mer fast om butiken gör det, dvs. det skiftar inte med valutan. Sen kan ju priset bli avrundat till ett behagligare nummer, tex. 1€ = 10 SEK (vilket såklart inte alltid... 03/05 Vad är skillnaden mellan att betala i EUR och SEK? Någonstans appliceras en växlingskurs, spelar det någon roll om det är direkt i affären eller i din bank när pengarna överförs? När jag tänker efter är det i de flesta fall bättre om banken din sköter... 03/05 Mm, precis, många utgivare och utvecklare är fortfarande rädda för DRM-fritt, GOG blir utelämnat där lite trots att det är det mest konsumentvänliga alternativet. Trots det köper jag det jag kan via GOG (är inte så störd över att ha spelen utspritt).... 03/05 Tyvärr är utbudet rätt dåligt på GOG. Annars hade jag nog köpt mer spel där. Är fullt nöjd med steam annars. Det är de jag använder mest, till stor del för att jag helst vill ha alla spel samlade om dom nu måste vara låsta till en tjänst... Synd inte... 03/05 Steam helt klart. Bethesda klart sämst. 02/05 Xbox Game Pass är ingen butik, utan en prenumerationstjänst som du köper (eller aktiverar) i Microsoft Store. 01/05 Jag menade att steam från början var inget som efterfrågades som du skrev. Jag kallar nog inte Gamespy en launcher i den bemärkelsen. Gamespy var från början en server-browser för online-spel, det var ett smidigare sätt att hitta servrar och för att sli... 01/05 Jag förstod inte riktigt första meningen. Men det fanns väl lite launchers(Gamespy, är nog den ända som jag kommer på just nu, den krävdes ibland för multiplayer) , men jag menade att man fick gå till många olika sidor och butiker för att få tillgång... 01/05 Har inte använt steam på flera år, blev bara mer och mer skräpinnehåll och skräpfunktioner ju mer åren gick och orkade inte med all bloat längre. Vill bara kunna spela spel utan massa krimskrams och pop-ups varje gång man måste logga in. Förhoppningsvis... 01/05