Spelen? Konsoluppgraderingarna? Konsolkriget? En specifik genre? Ordet är fritt.

2020 är för en del en enda lång väntan på nästa generations konsoler, men samtidigt som vi tar emot Playstation 5 och Xbox Series X tar vi (mer eller mindre) farväl av PS4 och Xbox One. Idag nåddes vi av beskedet: Xbox One X och Xbox One S All-Digital Edition slutar produceras.

Vad har definierat den här konsolgenerationen för dig? Givetvis kan Nintendo nämnas, men Kyotoföretaget går som alltid sin egen väg, och där PS4 och XBO ser slutet står Switch i full blom.

Är det några specifika spel som du håller högt? En särskild genre? Solospel? Multiplayer? Battle royale? PS4 Pro? Xbox One X? Kampen om spelarnas gunst började i november 2013 för både PS4 och Xbox One, och det är med andra ord sju roliga (eller...?) år vi blickar tillbaka på.

Skicka en rättelse
Annat som definierat specifikt denna generationens konsoler? * Baskonsol vs Prokonsoler (inte hänt tidigare, mig veterligen) * Prokontrollers som Xbox Elite (ingen konsol tidigare har haft handkontrollers för 1500-2000 pix). * Fokus på nya prenumeration... 28/07 "Spelen? Konsoluppgraderingarna? Konsolkriget? En specifik genre?" Det som verkligen definierat, och revolutionerat, denna generation för mig? Game Pass. Utan tvekan! 28/07 Single player? Svårare, men får nog bli Forza Horizon 4 . :) 28/07 Multiplayer? Sea of Thieves sjöklart/självklart! :) 28/07 Om jag skulle välja bara ett spel per år (vilket är toksvårt) skulle det bli ungefär så här: 2013: Tearaway (bättre än du tror) 2014: The Last of Us Remastered (ett av tidernas bästa spel) 2015: Rise of the Tomb Raider (nästa av de tre nya Tomb Raider-s... 26/07 För en som inte har Investerat i en konsol under den här generationen (senast var XBOX 360) och enbart kört PC. Så skulle jag säga cross-play och en arkitektur som är mer lik hårdvaran i PC. 26/07 Vad som definierade konsol-generation? PC, som vanligt. :P 21/07 För mig är det allt som allt spelen jag kommer minnas främst. 2013: GTA 5 (Online) och Resogun 2014: Towerfall, Middle Earth: Shadow of Mordor och TLOU Remaster 2015: MGS: Phantom Pain, Shovel Knight, Fallout 4, Tales from the Borderlands, Helldivers... 19/07 Ibland är det en bra idé att läsa hela meningar, testa det. "Komma ikapp och förbi på hårdvarufronten" från 2017, gissa vad det syftar på? Ledtråd: det har med hårdvara och Xbox att göra. Jag vet inte varför du svamlar om försäljning av konsoler, men... 19/07 Jag kan inte tolka något vettigt från din text. 19/07