Teamet bakom populära Xcom-moddarna Long War släpper ett eget spel, med siktet inställt på djup strategi i en framtid där människan precis på allvar börjat utforska och kolonisera vårt solsystem.

I Terra Invicta ska spelplanen vara i ständig förändring, med ”300 asteroider, månar och planeter som är i rörelse och följer sina verkliga motsvarigheterna banor genom rymden.” Spelaren styr en hemlig organisation som har fingrarna i alla syltburkar samtidigt - från politik och ekonomi till det militära.

Terra Invicta kommer att innehålla sju olika spelbara fraktioner, och dessa tävlar om inflytande i solsystemet samtidigt som man planerar för hur man ska hantera rymdvarelsernas ankomst. De olika hemliga organisationerna har olika mål och slutdestinationer. Till exempel arbetar Project Exodus för att bygga ett stort generationsskepp som ska ta mänskligheten bortom stjärnorna, medan The Academy hoppas på att rymdvarelserna ska vilja skapa en fredlig allians. Humanity First vill utrota rymdisarna så snart de anländer, med alla medel.

Spelet finansierades med hjälp av en kickstarter, visades kort upp på årets E3 och har nu fått en egen Steam-sida. Spelet ska släppas någon gång i år.