När vi i förrgår kunde presentera släppdatum för #Alan Wake dök det upp flera förfrågningar kring när pc-utgåvan kan tänkas landa. #Microsoft gör det enkelt för dig; aldrig. När StrategyInformer ställde en talesman för Microsoft mot väggen svarade denne följande:

En del spel passar bättre för närheten hos pc:n, och andra spelas bäst från fåtöljen framför en större tv-skärm. Vi förstod slutligen att det mest lockande sättet att uppleva "Alan Wake" var på Xbox 360, så vi fokuserade på att göra det till en Xbox 360-exklusivitet. Såväl Microsoft som Remedy Entertainment har långa bakgrunder inom pc-spelsutvecklingen. Det här valet gällde att matcha det här specifika spelet till den rätta plattformen.

Det är närmare sju år sedan #Remedy Entertainment släpptes sitt förra stora spel, #Max Payne 2: The Fall of Max Payne och den 21 maj släpps Alan Wake i butik till 360 och endast 360.

Det är inte omöjligt att de senare ändrar sig, då det har hänt förut inom branschen, men för tillfället får du lägga dina pc-drömmar om Alan Wake i idé. Det är ju trots allt fortfarande snö överallt.

[video=4455]