Valves Steam Deck släpps officiellt ... idag! Men innan de första enheterna ens lämnat lagret är de tydligen i full färd med att skissa på uppföljaren. Valve-bossen Gabe Newell har tagit sig ett snack med Edge Magazine, där han berättade lite mer om deras planer.

Han nämner bland annat att den dyraste versionen av Steam Deck har visat sig vara den populäraste, med bred marginal. Det är något som de har i åtanke när de funderar på hur de kan dra ännu mer nytta av den bärbara formfaktorn.

Det första steget är att låta dig spela de suveräna spel som finns idag. Den andra iterationen kommer mer att handla om: vilka möjligheter ger mobiliteten oss, utöver vad man kan få på en traditionell stationär eller bärbar spelmiljö?

Något specifikt han tar upp är virtuell verklighet, där en framtida Steam Deck skulle kunna användas som en mobil VR-plattform. Han betonar att vi inte är där än, men att detta är ett steg på vägen.

Väntar du på din Steam Deck och vill veta vilka spel i ditt bibliotek som stöds, kan du använda Valves nya webbsida, som visar just det. Vill man snacka med likasinnade är det FZ:s officiella Steam Deck-tråd som gäller.