Årets The Game Awards-show börjar klockan 2 i natt svensk tid. Där kommer årets bästa spel i en rad kategorier koras (och FZ sitter som enda svenska site med i juryn).

Men showen liknar alltmer ett enkvälls-E3 - eventet bjuder ju på en lång rad nyheter och trailers. 30-40 spel ska visas i natt, och tempot ska vara högre än vanligt. Kanske bra med tanke på tidpunkten.

Vissa spelmakare har både bekräftat närvaro och sagt vad som ska visas. Andra är mer hemlighetsfulla. Här nedanför har du en summering av vad som blir - eller kan bli - nattens tyngsta avslöjanden.

Du kan se och kommentera The Game Awards 2022 på FZ - separat nyhet om showen kommer snart.

Diablo 4

Redan klockan 18 i dag gör Blizzard något Diablo IV-relaterat (releasedatum..?) Därmed föregår man Game Awards och slipper trängas i rampljuset. Men det ryktas friskt om att det kommer visas något också på Game Awards i natt. Medan du väntar på den kollar du in FZ:s Diablo IV-förhandstitt - vi har lirat hela första akten.

Uppdatering: det handlade om en tävling av nåt slag, bara för Nordamerika. Moving on...

Star Wars Jedi: Survivor

Den första gameplay-filmen från Respawns efterlängtade uppföljare ska visas, har showens värd Geoff Keighley redan avslöjat (nedan). Inte omöjligt att vi får releasedatumet bekräftat; det läckte ju på Steam nyligen, och om det stämmer börjar pew-pewandet i mars.

Tekken 8

En åttonde chans att ge (och få) stryk. Den här gången sker det i Unreal Engine 5. Oklart när dock - kanske får vi svaret i natt?

Baldur's Gate 3

Rollspel + Larian brukar betyda succé, jubel och skyhöga betyg. Så när belgarna har något att berätta om sin tolkning av den klassiska RPG-serien gör du klokt i att lyssna. Är det nu vi får skarpt datum för 1.0-versionen?

"Visit Rockay City"

505 Games spelar ut ett PR-ess i form av ett filmklipp där ingen mindre än Michael Madsen lämnar in Geoff Keighleys borttappade plånbok i en reception. Den innehåller en QR-kod som leder till https://www.visitrockaycity.com/ - ett spel som vi inte vet något om. Ändring på det i natt.

Street Fighter 6

Ett releasedatum skymtades på Playstation Store en kort stund för några timmar sen ("2 juni 2023"). Att datumet släpps på showen känns allt annat än osannolikt.

Hideo Kojima

Den hype-skickliga Death Stranding- och Metal Gear Solid-skaparen och Geoff Keighley verkar tycka väldigt bra om varandra, så det vore ingen chock om han avslöjar något om sitt nästa spel här. Alternativt får vi en ännu en vag hint om något.

Wild Hearts

Det blir någon form av avslöjande kring det japanska actionrollspelet, låter dess Twitterkonto meddela.

Josef Fares

Den frispråkiga It Takes Two-skaparen flyger i dag till Los Angeles. Dit far han för att vinnaren i galans tyngsta kategori - Game of the Year. Stort. Ännu större vore om han hintade om sitt nästa spel.

Naoki Yoshida

Final Fantasy XVI-producenten ska göra "en väldigt speciell live-presentation". Kollektivt tänker vi alla samma tanke: "Releasedatum?!"

Reggie Fils-Aimé

Gamla goda Reggie har ju lämnat Nintendo of America för nya äventyr. Så han är här i egenskap av prisutdelare, inte för att snacka Zelda: Tears of the Kingdom (får vi något från det i afton, tro?). Men Reggie är Reggie - alltid sevärd.

The Last of Us

Såväl spelserien som HBO:s tv-serie närvarar. Närmare bestämt Troy Baker och Ashley Johnson från spelen och Bella Ramsey och Pedro Pascal från serien. Om det resulterar i något matnyttigt för utsvultna Playstation-gamers får vi se, men serien verkar hursomhelst rejält lovande.