Moon Beast Productions är en indieutvecklare som grundades av Peter Hu och Phil Shenk, som tidigare jobbat på Diablo-utvecklaren Blizzard North. Nu har de meddelat att de gjort en riktigt tung rekrytering: Erich Schaefer, som är en av grundarna bakom just Blizzard North, eller Condor, som de hette innan Blizzard förvärvade dem. Han har även varit med och grundat flera andra studior och jobbat på spel som Diablo, Diablo II och Torchlight.

Schaefer ska axla rollen som chief creative officer och leda Moon Beasts kreativa inriktning under utvecklingen av deras ej utannonserade actionrollspel. Till Venturebeat säger Phil Shenk att de har idéer som kan förändra genren, med ett annorlunda tillvägagångssätt för att göra framsteg i spelet och möjligen lösa "en del av problemen" som PvE-spel som Diablo har lidit av.

Schaefer säger att han i detta skede av sin karriär är väldigt kräsen med vilka projekt han väljer att jobba med och vill syssla med sånt som är roligt, där man faktiskt försöker göra något annorlunda. Han säger sig vara imponerad av vad Moon Beast lyckats åstadkomma under så pass kort tid och ser verkligen möjligheterna med projektet.

Vidare anser han att många actionrollspel är i princip samma spel, med fem karaktärsklasser och olika färdighetsträd. Peter Hu fyller i att mycket av det som ses i dagens actionrollspel är raka evolutioner av Diablo, och att möjligheten att gå tillbaka och på nytt uppfinna den isometriska actionrollspelsgenren med Erich är en dröm som går i uppfyllelse.