Den kom som ett yrväder en decembernatt och hade en läcka att skylla det på. Rockstar såg sig tvungna att släppa GTA VI-trailern 15 timmar tidigare än planerat, så när vi vaknade i morse fanns den redan där. Och den visade det alla trodde: ett Vice City som vibrerar av folk, fordon och fester.

Första GTA VI-trailern.

Hur bra detta faktiskt blir vet först 2025 (som tidigast), för Rockstar tänker inte stressa ut någonting den här gången heller. Men drömmar har redan fötts, och här berättar vi som skriver på FZ om vad vi tror om Grand Theft Auto VI.

Berätta sen gärna vad du tror och hopppas på med GTA VI. Kommentarsfältet är redo!

Fredrik Eriksson
Var var du när första GTA VI-trailern släpptes? Jag kom precis in från ett löppass i 15 minusgrader. Knappt uppvärmd, frost i skägget. Och då var den här: trailern. Vice City-värmen var precis vad jag behövde för att tina upp. Känns som en bra mix av skarp satir, trams och grafisk briljans. Men... 2025!?

Jonny Myrén
Det här känns bra. Huvudkaraktär(er?) som känns hyfsat jordnära i sammanhanget, men som placeras i Rockstars utflippade karikatyr av USA. Det här är ett spel jag kommer att köpa en PS5 eller Series X för att kunna lira direkt.

Huvudpersonerna. Tror vi.

Mike Stranéus
Det finns få utvecklare som pricksäkert driver med samtiden som R*. Och GTA VI verkar inte avvika från det spåret. I slutändan är en trailer bara en trailer. Och det är långt till 2025. Samtidigt är det svårt att inte längta.

Joakim Kilman
Det ser exakt så påkostat ut som väntat, och att Tom Petty ramar in det hela är så klart helt rätt och riktigt. Tonen andas Florida-trash, och risken är väl att Rockstar förgäves försöker överträffa en verklighet som numera oftast ligger ett steg före satiren. Det är svårt att satirisera något som redan är värre än satir. Men vi får väl se, om vi lever när spelet väl är ute, vill säga.

Jonas Vågström
Äntligen lite mer info om nästa GTA! Hoppas personligen att de lärt sig av Red Dead Redemption II, satsat på en djupare story och tillåter ett lägre tempo emellanåt. Likheterna med verklighetens Florida kan också innebära otroliga random-encounters!

Daniel Sjöholm
Hypen är vid liv! Maffigt, snyggt och galet! Ser fram emot att utforska staten Leonida, dels Vice City (som jag hoppas blir enorm) men även träskmarkerna runtomkring. Ös med olika fordon, vapen och karaktärer. Känns som att "Florida Man" inspirerat till story och personer, kul! Lite funderingar kring hur de samtida "TikTok"-inslagen kommer att påverka, men hoppas det löst det snyggt.

2025 känns långt bort, måtte det inte bli försenat...

Lucia är en av två huvudpersoner. Hennes manliga motsvarighet vet vi inte namnet på än.

Mikael Berg
En trailer som påminner mycket om den första till GTA V. Vad innebär det? Ingen aning, mer än att Tom Petty > The Chain Gang of 1974, Vice City > Los Santos och att fokuset på sociala medier och dess kultur – hur naturligt det än må vara – fick mitt ansikte att skrynkla ihop sig à la knodd testar citron för första gången. "Egg, I dreamed that I was old"

Johan Olander
Hypen var skyhög efter att ha sett trailern, som har den ton och de miljöer jag älskar med serien. Nu hoppas jag bara de har The Sisters of Mercy och Rod Stewart i in-game-radion. Samt att det kommer till pc innan jag tar fram högaffeln.[/box]

Joel Olsson-Svanfeldt
Det som får mig att haja till mest är hur fullspäckad världen ser ut – många människor, fordon m.m. på skärmen samtidigt. Ska bli spännande att glida runt och uppleva Florida, och förhoppningsvis får man känslan av en myllrande storstad med mycket action. Det lär kännas ”next-gen”.

Det händer mycket samtidigt på Vice Citys gator.

Ska jag vara ärlig lockas jag inte så mycket av själva storyn, men kanske blir man positivt överraskad. Med Florida som spelplats kan ju vad som helst hända. Sett till hur karaktärerna rör sig i trailern tror jag att själva spelkänslan kommer kännas igen väldigt mycket från GTA V.

Tomas Helenius
Nyckelpersoner må ha lämnat Rockstar, men trailern vrålar GTA VI. En bra sak, om nu någon undrade. Är taggad på samspelet mellan huvudpersonerna, och nyfiken på om satiren även kommer drabba en Floridabaserad president(kandidat). Om inte detta blir bra är jag officiellt förvånad.