#Nintendo gör succé på hemmaplan - Förra veckans försäljning i Japan domineras av den japanska spelgiganten. Nio av de tio bäst säljande spelen är till Nintendos olika konsoler. Den titel som sätter käppar i hjulet för företagets totala dominans är Monster Hunter Portable 2nd G till Sonys PSP, som hamnade på andra plats. Resten av listan fylls av Wii- och DS-titlar.

På första plats hamnade #Mario Kart Wii och på tredje plats hobbygymet #Wii Fit. Den senare är den titel som totalt sett har sålt näst bäst på listan. Drygt två miljoner japaner har börjat träna framför tv:n sen spelet släpptes den 25 april. #Wii Sports har sålt bäst; nästan tre miljoner.

Men på topplistan över antalet sålda konsoler toppar de dock inte. Där är det PSP som innehar förstaplatsen. Men #Nintendo kan "trösta" sig med att inneha både andra- och tredjeplatsen.

Företaget har inte bara gjort succé i Japan utan även på andra sidan Stilla havet - i USA - där Wii är den konsol som säljer bäst. 714 000 enheter såldes bara i april vilket betyder att konsolen närmar sig drömgränsen på tio miljoner med stormsteg. Dit återstår nu bara 500 000 sålda enheter. #Nintendo innehar även andraplatsen med sin handburna DS.

På spelfronten ligger de också bra till. Sex av de tio bäst säljande titlarna tillhör företagets plattformar, med #Mario Kart Wii på andra plats och #Wii Fit på fjärde plats.